objednať časopis
všetky kategórie

Slováci a ŠPARGĽA? „Mohlo by to byť lepšie, aj pre vaše ZDRAVIE," hovorí najznámejší pestovateľ

Pestujete bielu aj zelenú. Chutí vám niektorá z nich viac? A v akých dobrotách úplne najviac?

Milujem oba druhy! Moja rodina má najradšej či už bielu, alebo zelenú špargľu zapečenú na masle so šunkou a syrom, vyskúšajte náš recept, alebo iba oblanšírovanú s holandskou omáčkou. A keď mám vypichnúť rozdiely medzi nimi – biela sa vďaka rastu bez slnečného žiarenia vyznačuje jemnou, nevtieravou chuťou a má hrubšiu šupku, ktorú treba ošúpať. Chuť zelenej je zas pre chlorofyl oveľa výraznejšia, až jemne korenistá. Tú nemusíte šúpať, stačí ju iba opláchnuť vodou a odstrániť drevnaté konce.

Milanov SUPER RECEPT na ZAPEKANÚ ŠPARGĽU nájdete TU:

Rodinný recept priamo od pestovateľa špargle.
Čítajte viac
Ako jesť KRÁĽOVNÚ ZELENINY? Opýtali sme sa najznámejšieho pestovateľa ŠPARGLE na Slovensku

Ako si doma pripraviť ŠPARGĽU? Dozviete sa aj v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Už ste počuli náš podcast?

Vyskúšajte viac jarných dobrôt z Dobrého jedla:

Dokonalé jarné servírovanie.
Čítajte viac
Štýlové JARNÉ MISY: Táto chutná zeleninka servírovaná týmto štýlom zachutí každému!
JARNÁ
MINESTRONE
Čítajte viac
JARNÉ POLIEVKY plné prvej zeleniny: Tieto RECEPTY si obľúbite!
Boka Bistro Senec. Na snímke je príprava teplého jarného šalátu.
Čítajte viac
Parádny JARNÝ ŠALÁT zo známeho bistra: ZDRAVÝ OBED máte za pár minút!
Čítajte viac
Rýchla JARNÁ CIBUĽAČKA: Polievka z mladých cibuliek nemá chybu!
Čítajte viac
Špenátová POLIEVKA so strateným vajcom bude vaša jarná láska
Podcast Dobré jedlo pre Zdravie: Dnes o bylinkách na pečeň a žlčník.
Čítajte viac
Podcast Dobré jedlo pre Zdravie: Je jarný detox nevyhnutnosť alebo módny trend?
Effortless,Golden,Birthday,Dinner,Table,Decor.,Pale,Yellow,Peony,Flowers
Čítajte viac
Jar vo vašej jedálni: TOTO sú štýlové prestierania, ktorým vyrazíte DYCH všetkým hosťom!

Kategórie