Pestujete bielu aj zelenú. Chutí vám niektorá z nich viac? A v akých dobrotách úplne najviac?
Milujem oba druhy! Moja rodina má najradšej či už bielu, alebo zelenú špargľu zapečenú na masle so šunkou a syrom, vyskúšajte náš recept, alebo iba oblanšírovanú s holandskou omáčkou. A keď mám vypichnúť rozdiely medzi nimi – biela sa vďaka rastu bez slnečného žiarenia vyznačuje jemnou, nevtieravou chuťou a má hrubšiu šupku, ktorú treba ošúpať. Chuť zelenej je zas pre chlorofyl oveľa výraznejšia, až jemne korenistá. Tú nemusíte šúpať, stačí ju iba opláchnuť vodou a odstrániť drevnaté konce.
Milanov SUPER RECEPT na ZAPEKANÚ ŠPARGĽU nájdete TU:
Ako si doma pripraviť ŠPARGĽU? Dozviete sa aj v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!
Už ste počuli náš podcast?
Vyskúšajte viac jarných dobrôt z Dobrého jedla: