objednať časopis
všetky kategórie

SLADKÉ ORGAZMY: S týmito PUSINKAMI ich zažijete viackrát za deň!

Čokoládové tortičky s pusinkami
Čokoládové tortičky s pusinkami
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

POSTUP:

  1. Najprv upečte pusinky: Rúru vyhrejte na 120 °C. Z bielkov vyšľahajte pevný sneh. Postupne doň pridávajte krupicový cukor a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Do cukrárskeho vrecka naneste opačnou stranou lyžice pás roztopenej a schladnutej čokolády. Potom vrecko naplňte vyšľahaným snehom a na plech striekajte malé pusinky. Môžete ich aj jemne posypať kakaom. Pečte asi 1 a pol hodiny, aby boli pusinky chrumkavé a samy sa odlepovali od papiera.
  2. Pripravte tortičky: V mise vyšľahajte maslo s cukrom a so soľou. Po jednom vmiešajte žĺtky a potom múku s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec zapracujte roztopenú čokoládu. Hladké krehké cesto zabaľte do fólie a nechajte odležať v chladničke asi hodinu.
  3. Odležané cesto vyvaľkajte na hrúbku 1 cm a vykrojte z neho 12 kruhov (8 cm). Kruhy dajte na plech vyložený papierom na pečenie a okolo každého položte formičku, s ktorou ste ich vykrajovali – lepšie tak budú držať tvar. Tortičky pečte 7-9 minút pri teplote 170 °C.
  4. Ešte horúce tortičky vyberte nožom z formičiek a nechajte vychladnúť.
  5. Urobte čokoládovú penu: Nasekanú čokoládu dajte do ohňovzdornej misy. V hrnčeku zmiešajte smotanu s vanilkovou pastou a priveďte do varu. Horúcu smotanu nalejte na čokoládu a miešajte, kým sa celkom nerozpustí. V druhej mise vyšľahajte šľahačku do polotuha a hneď ju jemne vmiešajte do čokolády.
  6. Tortičky naplňte čokoládovou penou a ozdobte pusinkami. Môžete si užívať slastné chvíľky!

Kopec čokoládovo-šľahačkovo-ovocnej slastnej inšpirácie pre vaše maškrtné jazýčky nájdete aj vo FOTOGALÉRII!

Kategórie