Možno máte šťastie na babičku alebo mamičku, ktorá ich vie takto dokonale pripraviť. Tá chrumkavá kôrka - skutočná lahoda!

Ak to šťastie nemáte, neostáva vám nič iné, len sa to naučiť podľa nášho postupu vo FOTOGALÉRII. Neobanujete!

ZAPEKANÉ PARENÉ BUCHTY 

Zapečené parené buchty postup 5
Zdroj: DOBRÉ JEDLO

16 KUSOV

Na kvások:

  • 40 g droždia
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 2 lyžičky kryštálového cukru
  • 100 ml mlieka

Na cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 3 lyžice práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 50 ml oleja
  • 200 - 230 ml mlieka
  • 2 lyžice bravčovej masti na opekanie

Na plnku a posýpku:

  •  250 g slivkového lekváru
  •  200 g mletého maku
  •  60 až 80 g masla
  • 50 g práškového cukru

Náš tip:

Buchty môžete opiecť aj na oleji. Hotové ich môžete posypať aj tvarohom alebo kakaom.

Kategórie