objednať časopis
všetky kategórie

Šťavnaté taštičky, rolády, mafiny, bábovky, kysnuté i nepečené koláče... Tam všade tmavé bobuľky budú hrať dôležitú úlohu.

Čučoriedky (aj) z Kanady

Čučoriedky
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

Ak sa vám lení naháňať ich po lese, dožičte si ich vo väčšom, kanadskom štýle z ovocných sadov, ktoré sa na pestovanie šťavnatých čučoriedok špecializujú. Plody kultivovaných kríkov dovezených zo severnej časti amerického kontinentu sú v porovnaní s našimi tatranskými väčšie, majú pevnejšiu dužinu, podľa odrody zvyčajne slabšiu arómu i chuť, málo zrniečok a po oberačke dlhšie vydržia čerstvé. Obsah vzácnych, zdraviu prospešných látok sa od lesných zásadne nelíši.

Lákavé čučoriedkové inšpirácie nájdete aj VO FOTOGALÉRII. Kliknite tu!

Na ďalšej strane nájdete recept na super koláčiky >>>

Kategórie