objednať časopis
všetky kategórie

SEDEM skvelých receptov, aby ste KURČA zužitkovali do posledného kúska

MARINOVANÉ KURACIE STEHNÁ

Kuracie krídelká.
Zdroj: Dobréjedlo/Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, MARINOVANIE 3 HODINY, PEČENIE 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 8 vykostených horných kuracích stehien
  • olej
  • soľ

NA MARINÁDU:

  • 1 lyžicu medu
  • 3 lyžice kečupu
  • 2 lyžice balzamového octu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžičku sušených provensalských bylín
  • soľ
Fazuľa v leče
nahradí mäso, takže
výborné, rýchle a sýte
jedlo máte na stole.
raz-dva.
Čítajte viac
Dobré rady z kuchyne od MAMY sa hodia VŽDY: Tieto poznáte?

POSTUP:

  1. V miske vymiešajte med, kečup, balzamový ocot, olej a ochuťte bylinkami a soľou. Kuracie mäso potrite marinádou tak, aby sa dostalo na všetky miesta. V uzavretej nádobe nechajte v chlade marinovať aspoň 3 hodiny, ideálne cez noc.
  2. Marinované mäso rozložte do pekáča a dajte piecť na 40 minút do rúry vyhriatej na 180 °C alebo ho ugrilujte zvyčajným spôsobom na rozpálenom grile. V rúre podlievajte mäso vlastnou šťavou, prípadne trochou vody.
  3. Upečené mäso podávajte s kolieskami opečených zemiakov a s čerstvým listovým šalátom.

Viac receptov je na ďalšej strane >>>