MARINOVANÉ KURACIE STEHNÁ
Zdroj: Dobréjedlo/Laura Witteková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, MARINOVANIE 3 HODINY, PEČENIE 40 MINÚT
Potrebujete:
- 8 vykostených horných kuracích stehien
- olej
- soľ
NA MARINÁDU:
- 1 lyžicu medu
- 3 lyžice kečupu
- 2 lyžice balzamového octu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžičku sušených provensalských bylín
- soľ
POSTUP:
- V miske vymiešajte med, kečup, balzamový ocot, olej a ochuťte bylinkami a soľou. Kuracie mäso potrite marinádou tak, aby sa dostalo na všetky miesta. V uzavretej nádobe nechajte v chlade marinovať aspoň 3 hodiny, ideálne cez noc.
- Marinované mäso rozložte do pekáča a dajte piecť na 40 minút do rúry vyhriatej na 180 °C alebo ho ugrilujte zvyčajným spôsobom na rozpálenom grile. V rúre podlievajte mäso vlastnou šťavou, prípadne trochou vody.
- Upečené mäso podávajte s kolieskami opečených zemiakov a s čerstvým listovým šalátom.
Viac receptov je na ďalšej strane >>>