Parádne triky, ako pripraviť skvelé fašírky z čohokoľvek nám prezradil šéfkuchár Ľuboš Mego v živom vysielaní. Pozrite si záznam:

A teraz už poďme na recepty:

MRKVOVÉ FAŠÍRKY SO ZÁZVOROM

MRKVOVÉ FAŠÍRKY SO ZÁZVOROM
MRKVOVÉ FAŠÍRKY SO ZÁZVOROM
Zdroj: Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, SMAŽENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

Na fašírky:

  • 1 lyžica chia semiačok
  • 5 stredne veľkých mrkiev
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
  • poriadna hrsť koriandrovej vňate
  • poriadna hrsť petržlenovej vňate
  • 200 g jemných ovsených vločiek
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ, korenie
  • arašidový olej na vysmážanie

Na šalát:

  • 2 malé cukety
  • 70 g rukoly
  • za hrsť hrachových výhonkov

Na dresing:

  • 50 g pasty tahini
  • kôra a šťava z jedného citróna
  • pol strúčika prelisovaného cesnaku
  • asi 50 ml vody
  • soľ
MRKVOVÉ FAŠÍRKY SO ZÁZVOROM
MRKVOVÉ FAŠÍRKY SO ZÁZVOROM
Zdroj: Laura Witteková

POSTUP:

  1. Do malej misky dajte chia semiačka a zalejte ich troma lyžicami horúcej vody a nechajte 5-10 minút odležať.
  2. Mrkvu očistite a na jemno nastrúhajte. Dajte ju do misy, pridajte nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, zázvor, nasekanú korian­drovú a petržlenovú vňať. Vsypte ovsené vločky, vlejte olivový olej, pridajte napučané chia semiačka, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Nechajte 20 minút odležať. Zo zmesi pripravujte malé fašírky a osmažte ich na oleji do zlatista.
  3. Na šalát nastrúhajte malé cukety na tenké plátky pomocou škrabky. Zmiešajte s rukolou na veľkom tanieri. Na šalát poukladajte fašírky, posypte ich hrachovými výhonkami, pokvapkajte dresingom vymiešaným zo všetkých ingrediencií a môžete podávať. Na osvieženie môžete pridať ešte citrón.

Viac fašírkových receptov nájdete na ďalšej strane >>>