Voňavý rebarborový kompót
4-5 pohárov, príprava a varenie 30 minút, sterilizovanie 10 minút
Zdroj: Dobré jedlo
POTREBUJETE:
- 2,5 kg rebarbory
- 2-2,5 l vody
- 900 g kryštálového cukru
- 3-4 hviezdičky badiánu
- väčší kúsok celej škorice
- kôra z polovice citróna
- šťava z 2 citrónov
POSTUP:
- Rebarboru zbavenú vlákien pokrájajte na asi 3 cm dlhé kúsky. Zalejte vodou, pridajte cukor, škoricu, badián, odkrojenú citrónovú kôru z dobre umytého citróna, pridajte šťavu a varte, kým sa cukor nerozpustí.
- Odstavte, nechajte mierne vychladnúť, vyberte kôru, škoricu a badián a prelejte do zaváracích pohárov. Dobre uzatvorte a sterilizujte v hrnci s vodou 7-10 minút pri teplote 80 °C. Kompót použite ako prílohu, alebo do koláčov či smotanových dezertov.
Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>