objednať časopis
všetky kategórie

REBARBORA je hviezda jarnej záhrady: Skvelá je aj v koláčoch s jahodami!

Voňavý rebarborový kompót

4-5 pohárov, príprava a varenie 30 minút, sterilizovanie 10 minút

Rebarborový kompót
Zdroj: Dobré jedlo

POTREBUJETE:

  • 2,5 kg rebarbory
  • 2-2,5 l vody
  • 900 g kryštálového cukru
  • 3-4 hviezdičky badiánu
  • väčší kúsok celej škorice
  • kôra z polovice citróna
  • šťava z 2 citrónov

POSTUP:

  1. Rebarboru zbavenú vlákien pokrájajte na asi 3 cm dlhé kúsky. Zalejte vodou, pridajte cukor, škoricu, badián, odkrojenú citrónovú kôru z dobre umytého citróna, pridajte šťavu a varte, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Odstavte, nechajte mierne vychladnúť, vyberte kôru, škoricu a badián a prelejte do zaváracích pohárov. Dobre uzatvorte a sterilizujte v hrnci s vodou 7-10 minút pri teplote 80 °C. Kompót použite ako prílohu, alebo do koláčov či smotanových dezertov.

Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie