Ak máte radi retro, tieto rezy od našej čitateľky Oľgy sú pre vás to pravé! Stará dobrá klasika z obľúbených keksov a pudingu...

Tipy na pudingové koláče nájdete aj vo FOTOGALÉRII!

Potrebujete:

  • 2 balíčky bledých BB keksov
  • 2 balíčky kakaových BB keksov
  • 1,1 - 1,2  litra mlieka
  • 1 veľké balenie BB pudingu
  • cukor podľa návodu na puding
  • 100 g čokolády na varenie s vysokým podielom kakaa

Na biely krém:

  • 1 smotana na šľahanie
  • šľahačkový stužovač
  • 2 kelímky kyslej smotany alebo jedno veľké balenie
  • práškový cukor podľa chuti
  • vanilkový cukor

POSTUP:

  1. Na plech vystlaný papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou naukladajte BB keksy rovnakej farby.
  2. Podľa návodu na obale z uvarte puding z prášku, mlieka a cukru.  Do horúceho jemne vmiešajte na hrubo nastrúhanú čokoládu a teplý nalejte na keksy. Na vrch poukladajte keksy opačnej farby. Nechajte úplne vychladnúť.
  3. Pripravte krém: Smotanu spolu so stužovačom vyšľahajte do tuha. Do kyslej smotany vmiešajte práškový  a vanilkový cukor. Na záver jemne vmiešajte šľahačku. Krém natrite na povrch rezov a nechajte cez noc dobre stuhnúť v chlade. Nakrájajte na kocky a podávajte so sezónnym ovocím.

NA ĎALŠEJ STRANE RECEPT NA FAMÓZNY OBLÍŽ PRST>>