objednať časopis
všetky kategórie

Tento recept na ravioly má čarovnú moc! Už po prvom súste sa prenesiete do slnečného Talianska, začujete šum mora a budete sa cítiť ako na dovolenke. My sme sa do nich zamilovali v Ligúrii.

RAVIOLY S GORGONZOLOU A VLAŠSKÝMI ORECHMI

Ravioly s gorgonzolou a vlašskými orechmi.
Ravioly s gorgonzolou a vlašskými orechmi.
Zdroj: Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 400 g hladkej múky typu 00
  • 1 lyžička soli
  • 4 celé vajcia

Na plnku:

  • 200 g vlašských orechov
  • 100 g gorgonzoly
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 1 vajce na potieranie cesta
  • maslo na poliatie
  • bylinky a šalát na podávanie

POSTUP:

  1. Premiešajte múku so soľou a postupne do nej vmiešajte všetky vajcia. Vypracujte pevné a tuhšie cesto. V prípade, ak sa cesto rozpadá alebo je veľmi suché, navlhčite si ruky a pokračujte v jeho miesení. Podľa potreby opakujte. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte aspoň 30 minút odpočinúť.
  2. Vlašské orechy nahrubo nasekajte a premiešajte ich s gorgonzolou a so smotanou, až kým nebudete mať krémovú plnku.
  3. Cesto vyvaľkajte – najlepšie pomocou strojčeka na cestoviny. Prejdite ho dvakrát cez druhé najtenšie nastavenie a rozložte naň plnku po lyžičkách vo vzdialenosti asi 5 cm od seba. Priestor medzi kôpkami plnky potrite vodou alebo rozmiešaným vajcom. Plát cesta s plnkami prikryte ďalším plátom cesta a pritlačte ich k sebe (zatláčajte od plnky smerom von pre vzduchové bubliny).
  4. Radielkom vykrojte štvorcové ravioly a postup opakujte s ďalším cestom (to medzitým udržujte prikryté utierkou, aby nevyschlo). Cestoviny varte asi 4 minúty v osolenej, mierne vriacej vode.
  5. Ravioly podávajte preliate roztopeným maslom, posypané ďalšími orieškami a gorgonzolou, prípadne aj bylinkami alebo s listovým šalátom.

Viac cestovinovej inšpirácie nájdete v našej galérii TU!

Čítajte viac z Dobrého jedla:

Marhuľový koláčik
Čítajte viac
Krásne krémový MARHUĽOVÝ KOLÁČIK: Od jubilantky BEÁTY DUBASOVEJ
BUBLANINA S OVOCÍM
Čítajte viac
Neprekonateľný RECEPT NA BUBLANINU: Na ovocí nešetrite!
Panini s mozzarellou z Talianska.
Čítajte viac
Dnes nevarte! Urobte si radšej TALIANSKE PANINI alebo CLUB SENDVIČ Z NEW YORKU
SENDVIČ
S AVOKÁDOVO-
-VAJÍČKOVÝM
ŠALÁTOM
Čítajte viac
Avokádo 5x inak: Naše RÝCHLE A SVIEŽE RECEPTY vám zachutia!
Francúzske zemiaky.
Čítajte viac
Najlepšie FRANCÚZSKE ZEMIAKY: Neodolateľná klasika poteší vašich jedákov
Ovocná zmrzlinová torta
Čítajte viac
Schlaďte sa! ZMRZLINOVÁ TORTA je presne to, čo dnes potrebujete

Kategórie