Takto ho zbavíte kostí! Pozrite si video.
Či už máte radšej lososa, pstruha, zubáča, tuniaka, či pražmu, kapor ako naša najznámejšia a najrozšírenejšia ryba aj tak ostane tradičným symbolom Vianoc. Jeho zdravému bielemu, lahodne šťavnatému mäsku dodáva Štedrý večer svojské čaro. Pochutiť si na ňom môžete, samozrejme, aj inokedy, okrem Nového roka, aby vám podľa povery, s rybou neodplávalo aj šťastie… Táto sladkovodná ryba európskych a ázijských vôd je mimoriadne obľúbená najmä v Česku. Keďže mäso z rýb bolo povolené kresťanom jesť aj počas Vianoc, kapor sa stal obľúbenou a ľahko dostupnou vianočnou rybou. A aby symbolizoval šťastie, pred vyprážaním či opekaním sa krája zväčša na podkovičky.
Najlepšia od rybára
Aby vám rybka priniesla naozaj aj šťastný pocit a aby ste ju vylovenú z kade netrápili ešte niekoľko dní vo vani, zaobstarajte si ju radšej čerstvo ulovenú od rybára alebo v rybárstve, kde vám ju môžu aj naporciovať, vyfiletovať a vykostiť. Nemusíte sa trápiť s kostičkami, ktoré mnohých od konzumácie rýb odrádzajú. A nezabudnite si odložiť šupiny!
Na ďalšej strane nájdete super tipy ako pripraviť vianočného kapra >>>