ZEMIAKY V ALOBALE S DRESINGOM

2 PORCIE

Potrebujete:

  • 4 väščie zemiaky
  • olivový olej
  • 4 plátky slaniny
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • soľ

Na dresing:

  • 200 g kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 jarná cibuľka + na posypanie
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Zemiaky umyte, osušte a po dĺžke zľahka narežte.  Osoľte a každý zvlášť vložte do alobalu zvnútra potretého olejom. Pridajte plátok slaniny a rozmarín. Dobre zabaľte a vložte na gril, do pahreby alebo do rúry vyhriatej na 220 °C.
  2. Grilujte alebo pečte približne 35 minút (podľa veľkosti zemiakov). Pri grilovaní zabalené zemiaky otáčajte zo všetkých strán.
  3. Medzitým vymiešajte dresing zo smotany, soli, korenia, pretlačeného cesnaku a nasekanej cibuľky.
  4. Zemiaky v alobale nechajte po upečení alebo grilovaní ešte 5 - 10 minút zabalené. Potom ich rozbaľte, narezaný otvor opatrne rozvorte a podávajte s dresingom a cibuľkou. Pre pikantnejšiu chuť môžete posypať aj nasekanou čili papričkou.