ZEMIAKY V ALOBALE S DRESINGOM
2 PORCIE
Potrebujete:
- 4 väščie zemiaky
- olivový olej
- 4 plátky slaniny
- 4 vetvičky rozmarínu
- soľ
Na dresing:
- 200 g kyslej smotany
- 1 strúčik cesnaku
- 1 jarná cibuľka + na posypanie
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Zemiaky umyte, osušte a po dĺžke zľahka narežte. Osoľte a každý zvlášť vložte do alobalu zvnútra potretého olejom. Pridajte plátok slaniny a rozmarín. Dobre zabaľte a vložte na gril, do pahreby alebo do rúry vyhriatej na 220 °C.
- Grilujte alebo pečte približne 35 minút (podľa veľkosti zemiakov). Pri grilovaní zabalené zemiaky otáčajte zo všetkých strán.
- Medzitým vymiešajte dresing zo smotany, soli, korenia, pretlačeného cesnaku a nasekanej cibuľky.
- Zemiaky v alobale nechajte po upečení alebo grilovaní ešte 5 - 10 minút zabalené. Potom ich rozbaľte, narezaný otvor opatrne rozvorte a podávajte s dresingom a cibuľkou. Pre pikantnejšiu chuť môžete posypať aj nasekanou čili papričkou.