objednať časopis
všetky kategórie

Pri sviežom dezerte plnom ricotty či mascarpone všetci stratia reč a budú sa len slastne usmievať. Presne ako my, keď nás cukrárka Veronika ponúkla ďalším zo svojich kúskov... Upečte ich a ponúkajte svojim milovaným!

Poriadne čokoládový cheesecake

Recept na čokoládový cheesecake od našej cukrárky Veroniky nemá chybu!
Recept na čokoládový cheesecake od našej cukrárky Veroniky nemá chybu!
Zdroj: Veronika Kollárová/Laura Witteková

16 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + CHLADENIE CEZ NOC, PEČENIE 65 MINÚT

Potrebujete:

Na korpus:

  • 24 čokoládových sušienok Oreo (rozmixovaných)
  • 40 g roztopeného masla

Na náplň:

  • 500 g jemného tučného tvarohu (alebo smotanového syra)
  • 130 g práškového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice kakaa holandského typu
  • 280 g čokolády (min. 52 %)
  • 4 vajcia

Na čoko polevu:

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 150 g čokolády (min. 52 %)
Karob - prášok, struk, čokoláda
Čítajte viac
Čokoláde sa netreba úplne vyhýbať: TOTO je 7 zdraviu prospešných účinkov na vaše telo!

POSTUP:

  1. Rúru vyhrejte na 180 °C. Dno aj boky formy (13 x 32 cm) vyložte papierom na pečenie (s ním potom ľahko vyberiete cheesecake z formy). Sušienky zmiešajte s maslom a zmes natlačte na dno formy. Pečte 10 minút.
  2. Urobte náplň: Na menší hrnček s vodou položte misku, aby sa zdola nedotýkala vody. Takto v nej rozpustite čokoládu.
  3. Do veľkej misy dajte tvaroh, cukor, smotanu na šľahanie, kakao a dobre rozmixujte. Pridajte vajcia a premiešajte. Nakoniec vmiešajte roztopenú a trochu vychladnutú čokoládu. Zmes vylejte na predpečený korpus a dajte piecť do rúry, buď priamo do vodného kúpeľa, alebo na dno rúry dajte plech naplnený horúcou vodou, aby vytváral paru. Pečte 45-50 minút.
  4. Cheesecake nechajte aj po upečení ešte hodinu v rúre (pri otvorených dvierkach). Potom ho vyberte a počkajte, kým úplne vychladne. Až po tom ho vložte do chladničky aspoň na 4-5 hodín, najlepšie však na noc.
  5. Pripravte čokoládovú polevu: V malom hrnčeku zohrejte smotanu na šľahanie, nesmie však vrieť. Vložte do nej čokoládu a nechajte ju rozpustiť.
  6. Odležaný cheesecake polejte polevou, nechajte ju trochu stuhnúť a môžete servírovať.

Recept na fantastický malinový je na ďalšej strane >>>

Kategórie