objednať časopis
všetky kategórie

Ovocie s chuťou zeleniny: Pochutnajte si na delikátnom AVOKÁDE v kreatívnych receptoch

Sendvič s falafelom a avokádovým hummusom

SENDVIČ
S FALAFELOM
A AVOKÁDOVÝM
HUMMUSOM
Zdroj: Gurmet

4 porcie, príprava 45 minút  + namáčanie cícera 12 hodín

Potrebujete:

  • 4 bagety
  • 1 avokádo
  • 4-5 lyžíc hummusu
  • 2 lyžičky sezamovej pasty tahini
  • citrónovú šťavu na dochutenie
  • 150 g mrazeného hrášku
  • 2 lyžice čerstvého koriandra
  • za 2 hrste mikrobyliniek
  • soľ

Na falafel:

  • 200 g suchého cícera
  • 3 šalotky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • pol viazaničky petržlenovej vňate
  • kôru z 1 citróna
  • pol lyžičky drvenej rímskej rasce
  • pol lyžičky drveného koriandra
  • 1-2 lyžičky soli
  • 3-4 lyžice hladkej múky
  • rastlinný olej na vysmážanie
Čítajte viac
Hodí sa na raňajky, desiatu i obed: OMELETOVÁ BAGETA S HUBAMI

POSTUP

  1. Pripravte falafel: Cícer namočte aspoň na 12 hodín do vody. Potom ho prepláchnite druhou vodou a sceďte. Dajte do mixéra spolu so šalotkou, s cesnakom, vňaťou, kôrou, rascou, koriandrom a so soľou. Do rozmixovanej hmoty pridajte podľa potreby trocha vody. Podľa hustoty vmiešajte múku. Mala by vzniknúť ľahko tvarovateľná hustejšia zmes, z ktorej vytvorte guľky. Tie opekajte v rozohriatom oleji do zlatista.
  2. Avokádo, hummus a tahini rozmixujte dohladka. Dolaďte soľou a citrónovou šťavou. Hrášok varte 5 minút v osolenej vode a potom ho nahrubo pretlačte s nasekanou vňaťou koriandra.
  3. Bagety prekrojte a nasucho opečte. Polovicu každej natrite avokádovým hummusom, druhú hráškovým pyré. Posypte bylinkami, naložte guľky falafelu a priklopte.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>