Sendvič s falafelom a avokádovým hummusom
Zdroj: Gurmet
4 porcie, príprava 45 minút + namáčanie cícera 12 hodín
Potrebujete:
- 4 bagety
- 1 avokádo
- 4-5 lyžíc hummusu
- 2 lyžičky sezamovej pasty tahini
- citrónovú šťavu na dochutenie
- 150 g mrazeného hrášku
- 2 lyžice čerstvého koriandra
- za 2 hrste mikrobyliniek
- soľ
Na falafel:
- 200 g suchého cícera
- 3 šalotky
- 4 strúčiky cesnaku
- pol viazaničky petržlenovej vňate
- kôru z 1 citróna
- pol lyžičky drvenej rímskej rasce
- pol lyžičky drveného koriandra
- 1-2 lyžičky soli
- 3-4 lyžice hladkej múky
- rastlinný olej na vysmážanie
POSTUP
- Pripravte falafel: Cícer namočte aspoň na 12 hodín do vody. Potom ho prepláchnite druhou vodou a sceďte. Dajte do mixéra spolu so šalotkou, s cesnakom, vňaťou, kôrou, rascou, koriandrom a so soľou. Do rozmixovanej hmoty pridajte podľa potreby trocha vody. Podľa hustoty vmiešajte múku. Mala by vzniknúť ľahko tvarovateľná hustejšia zmes, z ktorej vytvorte guľky. Tie opekajte v rozohriatom oleji do zlatista.
- Avokádo, hummus a tahini rozmixujte dohladka. Dolaďte soľou a citrónovou šťavou. Hrášok varte 5 minút v osolenej vode a potom ho nahrubo pretlačte s nasekanou vňaťou koriandra.
- Bagety prekrojte a nasucho opečte. Polovicu každej natrite avokádovým hummusom, druhú hráškovým pyré. Posypte bylinkami, naložte guľky falafelu a priklopte.
Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>