Ak hľadáte zdravú vegetariánsku pochúťku, ktorá neobsahuje cholesterol, má vysoký obsah vlákniny, vitamínov A, C, B12 a nízky obsah tuku, určite siahnite po taboulé. Skladá sa z málo ingrediencií, je veľmi chutný a jeho príprava je veľmi rýchla. Recept naň sme našli aj na portáli zdravie.sk.
Potrebujete:
- 150 g jemného bulguru (alebo kuskus, prípadne quinoa)
- 2 citróny
- lístočky z 5 stoniek mäty
- 2 zväzky petržlenovej vňate
- 4 paradajky (alebo 12 cherry paradajok)
- 1 fialová cibuľa
- 5 PL panenského olivového oleja
- soľ
- uhorka (voliteľné)
POSTUP:
- Bulgur pripravte podľa návodu a nechajte vychladnúť.
- Do bulguru vytlačíme šťavu z citrónov.
- Mätu aj petržlen nadrobno nasekáme.
- Paradajky a cibuľu nakrájame na malé kocky.
- Všetko sáme do väčšej misy, polejeme olivovým olejom, osolíme a dobre premiešame.
- Necháme v chladničke aspoň pol hodinku, prípadne cez noc.
Inšpiráciu na viac chutných šalátov nájdete v galérii TU!
Čítajte viac z Dobrého jedla: