objednať časopis
všetky kategórie

Stačí len pár surovín a úžasný šalát je na svete! Vyskúšajte klasickú verziu a postupne ingrediencie môžete obmieňať. Zaručene budete nadšení...

Ak hľadáte zdravú vegetariánsku pochúťku, ktorá neobsahuje cholesterol, má vysoký obsah vlákniny, vitamínov A, C, B12 a nízky obsah tuku, určite siahnite po taboulé. Skladá sa z málo ingrediencií, je veľmi chutný a jeho príprava je veľmi rýchla. Recept naň sme našli aj na portáli zdravie.sk.

Potrebujete:

  • 150 g jemného bulguru (alebo kuskus, prípadne quinoa)
  • 2 citróny
  • lístočky z 5 stoniek mäty
  • 2 zväzky petržlenovej vňate
  • 4 paradajky (alebo 12 cherry paradajok)
  • 1 fialová cibuľa
  • 5 PL panenského olivového oleja
  • soľ
  • uhorka (voliteľné)

POSTUP:

  1. Bulgur pripravte podľa návodu a nechajte vychladnúť.
  2. Do bulguru vytlačíme šťavu z citrónov.
  3. Mätu aj petržlen nadrobno nasekáme.
  4. Paradajky a cibuľu nakrájame na malé kocky.
  5. Všetko sáme do väčšej misy, polejeme olivovým olejom, osolíme a dobre premiešame.
  6. Necháme v chladničke aspoň pol hodinku, prípadne cez noc.

Inšpiráciu na viac chutných šalátov nájdete v galérii TU!

Čítajte viac z Dobrého jedla: