Kelová polievka s klobásou

StockFood

OBED pre LENIVÉ GAZDINKY: Za toto menu sa hanbiť nebudete!

Navariť rýchlo a z mála surovín. To je sen mnohých z nás... Splníme vám ho!

Toto naozaj zvládnete: Rýchla kelová polievka,  kurča s grapefruitom a čokoládový koláč. Budete kráľovnou kuchyne! A možno vás inšpiruje aj video...

Kelová polievka s pikantnou klobásou

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 pikantné údené klobásy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá čili paprička
  • 500 g kelu
  • 3 zemiaky
  • 1,5 l kuracieho vývaru
  • za dve hrste menšách krúpkov alebo ryže (nemusia byť)
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej

POSTUP:

  1. V hrnci rozohrejte olej. Pridajte klobásu nakrájanú na plátky a opekajte 3 minúty. Pridajte na drobno nakrájanú cibuľu, po chvíli prelisovaný cesnak, čili papričku a pokračujte v restovaní do sklovita.
  2. Pridajte kel nakrájaný na pásiky, zemiaky nakrájané na kocky a prepláchnuté krúpky či ryžu. Všetko zľahka opečte a zalejte kuracím vývarom. Osoľte, okoreňte a varte na miernom ohni 10-15 munút, kým zemiaky  a krúpky nezmäknú.

Náš tip: Ak polievku zahustíte krúpami alebo ryžou, môžete ju podávať aj ako hlavný chod.