Pozdvihne chuť hlavných dobrôt z grilu, ale bez toho, aby vás zaťažila. Práve naopak.

PIKANTNÝ UHORKOVÝ ŠALÁT S JABLKOM A MOZZARELLOU
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT

PIKANTNÝ UHORKOVÝ ŠALÁT S JABLKOM A MOZZARELLOU
PIKANTNÝ UHORKOVÝ ŠALÁT S JABLKOM A MOZZARELLOU
Zdroj: Laura Witteková

 

SUROVINY

  • 120 g mozzarelly
  • 2 uhorky
  • 1 kyslé jablko
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice jablkového octu
  • 1 lyžička trstinového cukru
  • listy bazalky
  • 1 cibuľa
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP

  1. Mozzarellu nakrájajte na plátky. Uhorky ošúpte, prekrojte na polovicu po dĺžke a lyžičkou vyškrabte semienka. Uhorku nakrájajte na hrubšie plátky, zmiešajte s trochou soli a nechajte v site odkvapkať.
  2. Jablko umyte, osušte, zbavte jadierok a nakrájajte na malé kocky. Spolu vymiešajte citrónovú šťavu, ocot, cukor, soľ a korenie. Primiešajte jablko.
  3. Niekoľko lístkov bazalky si nechajte na ozdobu, zvyšok jemne nasekajte. Uhorku, bazalku a dresing zmiešajte v šalátovej mise.
  4. Krátko pred podávaním ošúpte cibuľu, prekrojte ju na polovicu a nakrájajte na jemné plátky. Uhorkový šalát ešte podľa potreby dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Primiešajte cibuľu, pridajte mozzarellu a šalát posypte bazalkou.