Recepty pripravila foodblogerka Veronika Kubovičová @jahodiss.
Cesnačka so syrom
Cesnačka.
Zdroj: Dobré jedlo/Veronika Kubovičová
2 - 3 porcie, príprava 10 minút, varenie 20 minút
Potrebujete:
- 1 cibuľu
- 5 lístkov šalvie
- 1 hlavičku cesnaku
- 3 zemiaky
- 400 ml zeleninového alebo slepačieho vývar
- 250 ml smotany na šľahanie
- 100 g eidam
- krutóny
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
POSTUP
- Na rozohriatu panvicu nalejte olej a opečte na ňom na drobno nakrájanú cibuľu a lístky šalvie. K cibuli pridajte nakrájaný cesnak a nechajte ho rozvoňať.
- Po pár minútach pridajte očistené a na kocky nakrájané zemiaky a všetko spolu zalejte vývarom. Varte, kým zemiaky nie sú celkom mäkké. Na záver rozmixujte tyčovým mixérom a zalejte smotanou.
- Polievku nechajte prevrieť, dochuťte soľou a korením a podávajte so strúhaným syrom, s domácimi krutónmi a pár kvapkami olivového oleja.
Uvarte si chutné kuracie prsia s tagliatelle podľa Veroniky. Recept je TU >>>