objednať časopis
všetky kategórie

Stačí naozaj len pohľad na jedlá, ktoré pripravuje, a máte chuť vyberať príbor. Tieto jej recepty sa ihneď zapáčili aj nám.

Recepty pripravila foodblogerka Veronika Kubovičová @jahodiss.

Cesnačka so syrom

Cesnačka.
Cesnačka.
Zdroj: Dobré jedlo/Veronika Kubovičová

2 - 3 porcie, príprava 10 minút, varenie 20 minút

Potrebujete:

  • 1 cibuľu
  • 5 lístkov šalvie
  • 1 hlavičku cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 400 ml zeleninového alebo slepačieho vývar
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g eidam
  • krutóny
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej
Avokádová nátierka s jedlými kvetmi.
Čítajte viac
Svieže JARNÉ NÁTIERKY: Zachránia raňajky, večeru aj návštevu!

POSTUP

  1. Na rozohriatu panvicu nalejte olej a opečte na ňom na drobno nakrájanú cibuľu a lístky šalvie. K cibuli pridajte nakrájaný cesnak a nechajte ho rozvoňať.
  2. Po pár minútach pridajte očistené a na kocky nakrájané  zemiaky a všetko spolu zalejte vývarom. Varte, kým zemiaky nie sú celkom mäkké. Na záver rozmixujte tyčovým mixérom a zalejte smotanou.
  3. Polievku nechajte prevrieť, dochuťte soľou a korením a podávajte so strúhaným syrom, s domácimi krutónmi a pár kvapkami olivového oleja.

Uvarte si chutné kuracie prsia s tagliatelle podľa Veroniky. Recept je TU >>>

Kategórie