Máme pre vás päť skvelých receptov v kombinácii so zemiakmi, kapustou, batatmi i s pivom.

Svoj recept na bryndzové halušky určite máte. No skúšali ste ich namiesto slaninky posypať opečeným tofu? 

Pečené zemiaky s bryndzou

pečené zemiaky s bryndzou
Zdroj: DOBRÉ JEDLO

Potrebujete:

  • 220 g bryndze
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 3 lyžice najemno postrúhaného tvrdého syra
  • mletá rasca
  • 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
  • 600 g menších (nových) zemiakov
  • 1 červená cibuľa
  • olej, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Bryndzu vymiešajte s kyslou smotanou, pridajte postrúhaný syr, okoreňte, ochuťte mletou rascou, nasekanou petržlenovou vňaťou a podľa chuti osoľtw.
  2. Zemiaky aj so šupkou umyte, osušte a nakrájame na tenšie kolieska.  Štyri zapekacie misky vymastite olejom. Očistenú cibuľu nakrájte na kolieska. Do zapekacej misy ich poukladajte striedavo s kolieskami zemiakov a medzi ne dávajte bryndzovú plnku.
  3. Naplnené ohňuvzdorné misky na povrchu pokvapkajte olejom, vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a zapekajte asi 40 minút.

Kategórie