rezeň

Dobré jedlo/Laura Witteková

Kráľom REZŇOV je Wiener schnitzel: Viete, ako sa správne pripravuje?

Je pre vás rezeň jedlom číslo jedna? Nedivíme sa a na to, aby ste jedlo vyšperkovali do dokonalosti, máme kopu dobrých rád. Lebo viedenský je hviezda!

Pravý viedenský šniceľ

jedlo - viedenský rezeň, zemiaky
Čítajte viac
CHRUMKAVÉ ŠNICLE: Známi šéfkuchári nám prezradili svoje finty!

Pripravuje sa z teľacieho stehna, ktoré sa krája krížom cez vlákna. Obaľuje sa v klasickom trojobale z múky, vajca a zo strúhanky. Bravčový rezeň tiež výborne chutí, nárok na označenie viedenský, má však len ten teľací.

rezeň

Tradičný viedenský rezeň sa vypráža v bravčovej masti, ale moderné gazdinky dávajú prednosť rastlinným olejom. Vrcholom rezňového umenia sú suché rezne. Presnejšie povedané, výsledný produkt  vyprážania nesmie byť nasiaknutý tukom. Viedenské gazdinky hovoria, že na správne pripravený rezeň si môžete pokojne sadnúť a nezamastíte sa. V klasickom podaní sa podáva so zemiakovým šalátom a kúskom citróna.

Na celý tanier

rezeň

Rezne veľké ako tanier sa podaria, ak priečne rozrežete hrubšie plátky mäsa na dva tenšie, no nedorežete ich úplne do konca. Na konci ich necháte spojené a otvoríte ich do tzv. motýlika. Motýlí chrbát pri naklepávaní úplne zmizne.

Čítajte aj: