Kráľom REZŇOV je Wiener schnitzel: Viete, ako sa správne pripravuje?

Obalové materiály

Klasický trojobal prešiel za viac ako storočie svojej existencie určitými inováciami. Na trojobal budete potrebovať hladkú alebo polohrubú preosiatu múku, vajíčka, ktoré sa rozšľahajú s mliekom alebo pivom a, samozrejme,  strúhanku. Vajcovú zmes môžete podľa vlastného gusta či rodinných tradícií vylepšiť rozotretým cesnakom, zmesou byliniek či strúhaným syrom.  Ak  ste v obaľovaní našli zaľúbenie, rezne môžete obaliť v múke a vo vajci a ešte raz v múke aj vo vajci a nakoniec v strúhanke. Rezne môžete pred obaľovaním namočiť do mlieka, budú šťavnatajšie.

Pripraviť chutný a "zdravý" rezeň je umenie.
Zdroj: Archív

Strúhanka

Rezňoví fajnšmekri si pripravujú strúhanku sami zo suchého pečiva. Ak sa vám nechce krútiť kľukou na mlynčeku, využite služby elektrického mixéra. Rýchlym riešením je nákup strúhanky z pekárne.

Tuk a vyprážanie

Či  sa už  rozhodnete pre bravčovú klasiku, maslo alebo rastlinný olej, dôležité je, aby ste obalené mäso vložili do naozaj dobre rozohriateho tuku. Inak hrozí, že ho rezne nasiaknu do seba. Test správnej teploty rozohriateho tuku je jednoduchý: Hoďte na panvicu trocha strúhanky, ak sa spení, môžete začať vyprážať.

A tu je recept na ten najlepší viedenský rezeň...