objednať časopis
všetky kategórie

Najvyšší čas na ZBER HRACHU: Ako ho správne oberať a spracovať?

Zaváranie

Ak chcete hrad zavariť, mal by byť neprezretý. Po vylúskaní ho necháte asi 3 minúty v horúcej vode, sceďte a nasypte do pohárov. Zalejte zvoleným nálevom a sterilizujte 40 až 50 minút pri 100 °C.

Čerstvý hrášok
Čerstvý hrášok
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Mrazenie 

Hrach na mrazenie vylúskajte, umyte a blanšírujte vo vriacej vode. Po asi minúte ho hneď ochlaďte v studenej vode, do ktorej môžete pridať aj ľad. Nechajte odkvapkať, nasypte do nádobky či vrecka a vložte do mrazničky.

5 tipov do mrazničky
Zdroj: shutterstock

A čo z hrášku pripraviť? Inšpirujte sa v GALÉRII a vyskúšajte naše recepty:

Špagety s hráškovým pestom.
Čítajte viac
Ešte ste nejedli HRÁŠKOVÉ PESTO? Urobte si ho z toho NAJSLADŠIEHO
Čítajte viac
Dnes bude EXOTIKA: INDICKÉ ZEMIAKOVÉ KARÍ s hráškom a mladým špenátom
Čítajte viac
Naštartujte týždeň zdravo: Jarná OMELETA S HRÁŠKOM A SO ŠPENÁTOM
šalát
Čítajte viac
Ľahučký HRÁŠKOVÝ ŠALÁT: S vajcom a pohánkou vás zasýti na pol dňa
ULTRA RÝCHLE CARBONARA S HRÁŠKOM
Čítajte viac
Jarná rýchlovka ako lusk! Cestoviny CARBONARA S HRÁŠKOM si obľúbite
Čítajte viac
HRACHOVÁ polievka, ktorá zasýti: S párkom a slaninkou
Hrášková nátierka s bylinkami
Čítajte viac
Jednoduchá HRÁŠKOVÁ NÁTIERKA: Natrite si jar na chlebík
Talianske risotto s hráškom
Čítajte viac
Ľubošove TALIANSKE RIZOTO s hráškom: Určite doň dajte TOTO!
Čítajte viac
RYŽOVÁ polievka s hráškom: Tá správna pre vaše telo
Mami, to akože slané?
Čítajte viac
Sladké hráškové LIEVANCE našej Veroniky vás dostanú!