Jeme očami. Samozrejme že len obrazne. Ak však správne vymyslíte zopár servírovacích trikov, pokrm očarí nielen vaše chuťové poháriky, ale v prvom rade zrak. Tak skúšajte, experimentujte a najmä nápadito servírujte!

Želatína nie je nuda
Ba naopak. Mohli by sme ju nazvať aj spojencom zdravých a ľahkých dezertov. Práve s jej použitím môže byť v nich menej masla a smotany. Farebnému ovociu v želatínovom obale dodáte istú rafinovanosť tým, že namiesto vody použijete pri príprave sekt.

Čo hovoríte na túto ríbezľovú krásku so sektom?
Čo hovoríte na túto ríbezľovú krásku so sektom?
Zdroj: [email protected]_duque_photography

Praktické rady:

  • Dokonalosť želatínového dezertu dosiahnete, ak formu vysteliete potravinárskou fóliou, s ňou ho bez problémov dostanete von.
  • Na pekný rez si vždy vyberajte nôž so širokým ostrím ponorený do horúcej vody a utretý dosucha.

Čokoládový súzvuk

Jahody v čokoláde. Netradične bielej a ružovej.
Jahody v čokoláde. Netradične bielej a ružovej.

O kombinácii jahôd s čokoládou sa nedá napísať nič iné, iba to, že je hriešne dobrá. Jahody namáčané v roztopenej horkej alebo bielej čokoláde rozvibrujú všetky chuťové bunky a nedá sa im odolať. No povedzte, nevyzerajú skvostne?