objednať časopis
všetky kategórie

"K vínu zobkám najradšej niečo neutrálne, čo veľmi nezmení jeho chuť. Napríklad tieto bryndzovníky z knihy Kuchárka v gatiach od Miloša Mikuša," prezradila nám najznámejšia slovenská someliérka Beáta Vlnková. Super tip k sviatočnému posedeniu. Čo poviete?

Beáta Vlnková. Neuveriteľne šarmantná prezidentka Asociácie slovenských someliérov precestovala za dobrým vínom už celý svet. Poviete si, tá má ale krásnu prácu... a ona vôbec nenamieta. „Víno je jediný nápoj (potravina), ktorý presne odráža to, odkiaľ pochádza, nesie v sebe informáciu, kto a kedy ho vyrobil. Fľaša vína je vlastne zakódovaná správa a pre mňa je úžasné tie kódy postupne odhaľovať. Kdekoľvek na svete.“
Beáta Vlnková. Neuveriteľne šarmantná prezidentka Asociácie slovenských someliérov precestovala za dobrým vínom už celý svet. Poviete si, tá má ale krásnu prácu... a ona vôbec nenamieta. „Víno je jediný nápoj (potravina), ktorý presne odráža to, odkiaľ pochádza, nesie v sebe informáciu, kto a kedy ho vyrobil. Fľaša vína je vlastne zakódovaná správa a pre mňa je úžasné tie kódy postupne odhaľovať. Kdekoľvek na svete.“
Zdroj: archív B.V.

Zajtra sme doma. Tieto bryndzovníky upečte k sviatočnému zobkaniu - neoľutujete. Dobrú chuť vám všetkým!

Hankine bryndzovníky

Bryndzovníky
Bryndzovníky
Zdroj: Dušan Křístek

ZA PLECH, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g bryndze
  • 500 g hladkej múky (plus na pomúčenie dosky)
  • 250 g masla (plus na vymastenie plechu)
  • 1 vajce na potretie a rasca na posypanie
Pizza z vychýrenej stupavskej pizzerie chutí ako sen.
Čítajte viac
Aj PIZZA ZDRAŽELA: Upečte si DOMÁCU, máme SUPER RECEPT z vychýrenej pizzerie v Stupave!

Článok s postupom pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie