objednať časopis
všetky kategórie

Miňo Macuľa radí: Takto sa vám ODPAĽOVANÉ CESTO a dezerty z neho vždy podaria!

Vanilkové mraky
Vanilkové mraky
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

POSTUP:

  1. Ako prvý pripravte vanilkový krém: Do misy vlejte 100 ml mlieka, vanilkové pudingy, vanilku, žĺtky a premiešajte. Zvyšné mlieko vlejte do hrnca a priveďte k varu. Za stáleho miešania vlievajte horúce mlieko k žĺtkovej zmesi. Zmes vylejte späť do hrnca a uvarte hustý puding. Puding dajte do čistej misy, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte celkom vychladnúť.
  2. Na cesto vlejte do hrnca vodu, pridajte maslo, soľ a priveďte k varu. Hrniec odstavte, naraz vsypte múku a miešajte aby sa nevytvorili hrudky. Cesto varte/odpaľujte dovtedy, pokiaľ nie je hladké a nelepí sa na varešku ani na hrniec. Cesto preložte do misy a miešajte pokiaľ trochu nevychladne, približne 5 minút. Následne do cesta po jednom zapracujte všetky vajcia. Plech klasickej veľkosti a vymažte masťou a cesto rovnomerne rozotrite po celej ploche plechu. Vložte do rúry vyhriatej na 250 °C a pečte približne 7-10 minút, tak aby povrch ostal zlatý. Počas pečenia rúru neotvárajte, korpus by ostal nízky a nevytvorili by sa „mraky“. Korpus nechajte vychladnúť. Korpus rozdeľte na polovicu. Ten korpus, ktorý sa rozhodnete dať na spodok, môžete kľudne trošku postláčať aby sa vyrovnal a bol tak rovnejší.
  3. Krém dokončíte tak, že vyšľaháte maslo s cukrom do svetlej peny a postupne do nej budete pridávať vychladnutý puding. Hladký vanilkový krém natrite na spodný korpus a vložte na 1 hodinu do chladničky. Vyšľahajte šľahačku, rovnomerne ju rozotrite na vanilkový krém a prikryte druhým plátom korpusu, vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Koláč vyberte, poprášte cukrom, nakrájajte na kocky a môžete podávať.

Recept na profiterolky nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie