objednať časopis
všetky kategórie

Ak milujete obchádzať (hudobné, remeselné a iné) festivaly s dobrým jedlom, vychýrený Knižkov hotdog máte ochutnaný na päť životov. Branislav Neupauer je konateľ spomínaného mäsiarstva a vnuk slávneho mäsiara Štefana Knižku, po ktorom nesie meno.

Čítajte viac
Silvester už klope na dvere a žiada si sviatočné klobásové koláčiky

Steaky s gorgonzolovým maslom

Vyberte na ne naozaj kvalitné mäso, najlepšie od šikovných slovenských farmárov.
Vyberte na ne naozaj kvalitné mäso, najlepšie od šikovných slovenských farmárov.
Zdroj: Dobré jedlo/Archív

5-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, GRILOVANIE 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 20 g vlašských orechov
  • 150 g masla izbovej teploty
  • 70 g gorgonzoly
  • 1 kg teľacieho krku
  • 2 malé cukety
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej

POSTUP:

  1. Na suchej panvici jemne opražte nasekané vlašské orechy. Zmiešajte ich s maslom a gorgonzolou, osoľte, okoreňte. Maslo zabaľte do fólie a dajte do chladničky.
  2. Teľací krk nakrájajte na steaky. Na rozohriatom grile ich osoľte, okoreňte a grilujte 5 minút. Potom steaky otočte a postup zopakujte.
  3. Opečte aj nakrájanú cuketu premiešanú s pretlačeným cesnakom a olivovým olejom. Horúce steaky podávajte na denku s plátkami gorgonzolového masla a cuketou.
Čítajte viac
Steak podľa známeho šéfkuchára: V tomto videu vás naučí špičkovo grilovať za 1 minútu! (VIDEO)

Kategórie