Steaky s gorgonzolovým maslom
Vyberte na ne naozaj kvalitné mäso, najlepšie od šikovných slovenských farmárov.
Zdroj: Dobré jedlo/Archív
5-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, GRILOVANIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 20 g vlašských orechov
- 150 g masla izbovej teploty
- 70 g gorgonzoly
- 1 kg teľacieho krku
- 2 malé cukety
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
POSTUP:
- Na suchej panvici jemne opražte nasekané vlašské orechy. Zmiešajte ich s maslom a gorgonzolou, osoľte, okoreňte. Maslo zabaľte do fólie a dajte do chladničky.
- Teľací krk nakrájajte na steaky. Na rozohriatom grile ich osoľte, okoreňte a grilujte 5 minút. Potom steaky otočte a postup zopakujte.
- Opečte aj nakrájanú cuketu premiešanú s pretlačeným cesnakom a olivovým olejom. Horúce steaky podávajte na denku s plátkami gorgonzolového masla a cuketou.