Bože môj, tento koláčik u nás rozvoniaval vždy, keď v záhrade starej mamy dozreli broskyne, hrušky, jablká, ale aj marhule a višne.

... takže takmer celé leto aj jeseň. A v zime čarovala so zavareným ovocím. Mňam! Vyberte si, ktoré ovocie najviac ľúbite, a pustite sa do vĺn :) Držíme vám palce a všetkým želáme dobrú chuť.

Ak polevu na Dunajské vlny vylepšíte DOMÁCOU NUTELOU (stačí pridať 2 lyžice), budete v siedmom nebi. RAZ-DVA ju namiešate podľa nášho VIDEA:

Dunajské vlny s ovocím

ZA PLECH PRÍPRAVA 20 MINÚT PEČENIE 30 MINÚT

Na cesto:

  • 300 g masla (zmäknutého)
  • 300 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 7 vajec
  • 450 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 3 lyžice mlieka (podľa potreby)
  • 3 lyžice kakaa
  • ovocie (čerstvé alebo zavarené, najviac sa hodia višne, broskyne, ale aj hrušky, jablká)
Metrový koláč je klasika, ktorú milujeme.
Čítajte viac
Najlepší METROVÝ KOLÁČ: Mňam, je presne ako od maminy! (FOTOPOSTUP)

Na pudingový krém:

  • 400 ml mlieka
  • 1 smotanový (vanilkový) puding
  • 200 g masla
  • 40 g cukru
  • 1 vanilkový cukor

Na čoko polevu:

  • 150 g kokosového oleja (zohriateho)
  • 1 vajce
  • 2 lyžice mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • 2 lyžice nutely (nemusí byť)

POSTUP je na ďalšej strane...

Kategórie