Možno vám hlavu ešte viac zamotáme oboma skvelými receptami!

Tvarohová žemľovka

Potrebujete:

  • 1 veľká vianočka
  • 250-300 ml mlieka
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice práškového cukru + 1 lyžica na sneh
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • sušené hrozienka alebo brusnice
  • 1 citrón
  • 500 g tvarohu
  • 4 jablká
  • maslo
  • strúhanka

POSTUP:

  1. Vianočku pokrájajte na plátky a potom na kocky. Zalejte horúcim mliekom, zakryte a nechajte 10 minút odstáť.
  2. Žĺtky vyšľahajte s práškovým cukrom a s 1 vanilínovým cukrom. Zmiešajte s vopred namočenými hrozienkami, postrúhanou citrónovou kôrou a  šťavou z citróna. Zmes pridajte k vianočke a zľahka premiešjte.
  3. Z tvarohu, vanilínového cukru a postrúhaných jabĺk pripravte plnku. Pekáč potrite maslom a vysypte strúhankou.  Na spodok dajte polovicu vianočkovej zmesi, navrstvite plnku a rozložte druhú polovicu zmesi. Navrch dajte pár plátkov masla, vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte 35 minút.
  4. Z bielkov a 1 lyžice cukru ušľahajte tuhý sneh, ktorým natrite predpečenú žemľovku a pri 160 °C dopečte do zlatista.                                                   
Slinky vám budú tiecť aj VO FOTOGALÉRII!

Na ďalšej strane recept na nákyp>>