Letná torta ako sen: Takto si s ňou poradili naše čitateľky, ZVLÁDNETE ju aj vy! (FOTO)

Súťažiť s Dobrým jedlom sa oplatí! Každý mesiac vás vyzývame na sladký súboj - Sladkú výzvu, za ktorú posielame parádnu odmenu. Stačí, keď upečiete tortu podľa výzvy, odfotíte ju a "dôkaz" pošlete k nám do redakcie. Viac sa dozviete v galérii aj v Dobrom jedle, ktoré je práve v predaji.

ČUČORIEDKOVÁ TORTA S BIELOU ČOKOLÁDOU

10 – 12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT           

NA KORPUS:                                                   

  • 5 vajec   
  • štipka soli
  • 5 lyžíc oleja
  • 150 g trstinového cukru                
  • 120 g hladkej múky                             
  • 30 g kakaa                                  
  • 200 g čučoriedkového džemu (alebo jahodového)                             

NA PLNKU:   

  • 100 g bielej čokolády                                                
  • 400 g smotany na šľahanie           
  • 150 g mascarpone 
  • 50 g trstinového cukru
  • 250 g tmavého džemu (z lesného ovocia a čučoriedok)
  • 125 g čučoriedok                                 

NA OZDOBU:                                                    

  • 100 g smotany na šľahanie          
  • 10 g trstinového cukru                                        
  • čerstvé čučoriedky a černice

Postup:                                                                      

  1. Formu na pečenie s priemerom 23 cm vysteľte papierom na pečenie. Rúru vyhrejte na 150 °C, zapnite horný a dolný ohrev.
  2. Pripravte korpus: Do veľkej misy oddeľte bielky, žĺtky dajte do bokom do malej misky. Do bielkov pridajte štipku soli a mixérom na najvyššom stupni šľahajte sneh. Keď je takmer hotový, po častiach doň pridávajte cukor a stále šľahajte. 
  3. Do hotového pevného snehu postupne zašľahajte žĺtky a olej (už na miernych otáčkach). Vždy striedavo pridajte žĺtok, vyšľahajte, pridajte  lyžicu oleja a znovu vyšľahajte. Múku a kakao cez sitko preosejte. Suché ingrediencie vareškou opatrne primiešajte k mokrým, aby sa všetko pekne spojilo.
  4. Cesto preložte do formy, stierkou urovnajte viac k okrajom, prostriedok je mierne prepadnutý. Dajte do rúry a pečte 40 minút. Potom korpus vyberte z rúry a urobte test špajdľou.
  5. Korpus nechajte vychladnúť na kuchynskej mriežke a potom ho vodorovne prekrojte na tri časti s hrúbkou asi 1,5 cm. Dve spodné vrstvy potrite džemom.
  6. Pripravte plnku: Vo vodnom kúpeli roztopte bielu čokoládu. Smotanu, mascarpone a cukor zľahka vyšľahajte. Do zmesi primiešajte tmavý džem z lesného ovocia a čučoriedok, aby mal krém peknú fialovú farbu, a roztopenú čokoládu.
  7. Spodný korpus vráťte späť do formy a nalejte naň asi tretinu krému. Uložte druhý korpus potretý džemom, pridajte krém a poukladajte naň čučoriedky. Pridajte tretí korpus a znovu naneste krém. Tortu dajte dobre zachladiť. Po vychladnení ju vyberte z formy a boky potrite zvyškom krému.
  8. Smotanu s cukrom vyšľahajte do tuha a pomocou zdobiaceho vrecka so zúbkovanou špičkou tortu ozdobte bielym krémom. Na vrch uložte čerstvé čučoriedky a černice. Môžete podávať.

CUKRÁRENSKÝ TEAM

www.cukrari.sk

Tomáš Tatarka, Norbert Szarka, Eva Böhm, Matej Marek a Zuzana Antalíková (zľava zhora) – to je pätica cukrárov, ktorá priniesla nový vietor na sladký trh. Ročne si vychutná zákusok, koláčik či tortu z ich produkcie viac ako 330-tisíc maškrtných jazýčkov. V ich portfóliu sú moderné torty aj poctivá klasika, pečú bez margarínu, pridaných farbív, konzervantov či éčok. Pripravujú tiaž raw & vegan torty pre labužníkov, ktorí majú problémy s lepkom,  laktózou, alebo majú iné obmedzenie.

Kategórie

Najnovšie video

Odporúčame vám

Diskusia

Sledujte dobré jedlo
na instagrame

Prejsť na profil

Sledujte dobré jedlo
na instagrame

Prejsť na profil