objednať časopis
všetky kategórie

KURIATKO dnes pripravte TAKTO: Budú to HODY, to nám verte

ZÁZVOROVÉ KURČA NA PIVE

Kurča na zázvore.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 90 MINÚT

Potrebujete:

  • kôru z 1 biocitróna
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • morskú soľ
  • 100 g tuhého masla
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • 1 kurča
  • šťavu z 1 citróna 
  • 200 ml svetlého piva
  • 150-200 ml kuracieho vývaru
  • 1 zarovnanú lyžičku sušeného zázvoru
  • 2 celé hlávky cesnaku
  • 4 mladé cibuľky aj s vňaťou
  • 1 strednú cibuľu 
Domáce kuracie stripsy budú vaše deti milovať!
Čítajte viac
Vynikajúce KURACIE STRIPSY pre deti: Urobte im DOMÁCE podľa receptu z vychyteného bistra

POSTUP

  1. Nastrúhanú citrónovú kôru zmiešajte s nasekanou petržlenovou vňaťou a so soľou. V tejto zmesi obaľte hrubšie plátky masla, na ktoré ešte nastrúhajte zázvor a ihneď zasuňte pod kožu kurčaťa. Nohy zviažte kuchynským špagátikom a krídla obráťte a zasuňte pod brucho. Kura osoľte zo všetkých strán.
  2. Do pekáča nalejte pivo, vývar, sušený zázvor a premiešajte. Vložte kurča, pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte prekrojené hlávky cesnaku, mladé cibuľky a v rúre vyhriatej na 190 °C pečte 1,5 hodiny. V polovici pečenia kurča obráťte a často ho polievajte vlastnou šťavou.
  3. Po upečení vyberte kurča z pekáča a nechajte ho asi 15-20 minút odpočívať na doske. Zatiaľ šťavu zaprášte múkou, pridajte citrón nakrájaný na plátky a chvíľu povarte. Ak je šťava príliš hustá, prilejte vývar alebo vodu. Zlejte cez sitko do omáčnika.
  4. Kurča podávajte naporciované a preliate šťavou. Vhodnou prílohou je ryža, zemiaky alebo dusená zelenina na pare.

Recept na chrumkavé krídelká je TU >>>