objednať časopis
všetky kategórie

Mäsová klasika môže byť celkom nudná. Lenže to nie je náš prípad. Však vyskúšajte a uvidíte!

MARINOVANÉ KURACIE STEHNÁ

Marinované kuracie stehná.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, MARINOVANIE 3 HODINY, PEČENIE 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 8 vykostených horných kuracích stehien
  • olej
  • soľ

NA MARINÁDU:

  • 1 lyžica medu
  • 3 lyžice kečupu
  • 2 lyžice balzamového octu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušených provensalských bylín
  • soľ
Grécke kurča s olivami.
Čítajte viac
Do pekáča dajte kurča, olivy a citróny: Oblížete si všetky prsty z tejto lahôdky

POSTUP

  1. V miske vymiešajte med, kečup, balzamový ocot, olej a ochuťte bylinkami a soľou. Kuracie mäso potrite marinádou tak, aby sa dostalo na všetky miesta. V uzavretej nádobe nechajte v chlade marinovať aspoň 3 hodiny, ideálne cez noc.
  2. Marinované mäso rozložte do pekáča a dajte piecť na 40 minút do rúry vyhriatej na 180 °C alebo ho ugrilujte zvyčajným spôsobom na rozpálenom grile. V rúre podlievajte mäso vlastnou šťavou, prípadne trochou vody.
  3. Upečené mäso podávajte s kolieskami opečených zemiakov a s čerstvým listovým šalátom. 

KURČA, pivo a zázvor. Recept je TU >>>