PIZZA S MALINAMI, BRIE A ROZMARÍNOM
PIZZA S MALINAMI, BRIE A ROZMARÍNOM
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 5-7 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 118 ml vody
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica medu
- 180 g hladkej múky
- štipka soli
- 1 lyžička sušeného droždia
Na náplň:
- 1 lyžica olivového oleja
- 60 – 85 g syra brie
- 115 g malinového džemu
- 115 g čerstvých malín
- 1 lyžička nasekaného rozmarínu
Na karamelové orechy:
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice trstinového cukru
- pol lyžičky mletej škorice
- 110 g pekanových orechov
PIZZA S MALINAMI, BRIE A ROZMARÍNOM
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
POSTUP:
- Do malého hrnčeka vlejte vodu, olej, med a zohrejte ich približne na 50 °C. Do misy vsypte múku, soľ, droždie a premiešajte. Pridajte teplú tekutú zmes a vymieste hladké, pružné cesto. Cesto ešte premieste ručne a vložte do čistej, múkou vysypanej misy, zakryte potravinárskou fóliou a nechajte kysnúť približne hodinu.
- Kým cesto kysne, pripravte karamelové orechy. Do panvice dajte maslo a nechajte ho roztopiť. Pridajte cukor, škoricu, pekanové orechy a miešajte, kým sa cukor nerozpustí a neskaramelizuje. Orechy vysypte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte vychladnúť.
- Rúru zapnite na 230 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Vykysnuté cesto preložte na dosku, jemne ho premieste a rozvaľkajte alebo rukami roztľapkajte do tvaru oválu alebo kruhu. Potrite olivovým olejom, poukladajte naň na kúsky nakrájaný syr, pomedzi pridajte malinový džem, posypte polovicou čerstvých malín a posypte nasekaným rozmarínom. Vložte do rúry a pečte približne 5-7 minút, aby okraje cesta pekne zozlatli. Pizzu posypte zvyšnými malinami, karamelovými orechmi a ihneď podávajte.
Viac receptov na dezerty s bylinkami nájdete na ďalšej strane >>>