Obsah vitamínu C sa v kivi pohybuje  medzi 80 – 150 mg na 100 g ovocia, čo zodpovedá odporúčanej dennej dávke pre dospelého človeka. Kivi okrem toho prospieva činnosti srdca, optimalizuje krvný tlak, priaznivo vplýva na trávenie, podporuje látkovú výmenu, čistí črevá a podporuje rast kostí. Nedajte sa odradiť jeho tvrdšou dužinou a kyslastou chuťou! 

KIVI ZÁKUSOK POD SKLOM

Kivi kocky
Zdroj: DOBRÉ JEDLO

1 veľký hlbší plech

Cesto:

  • 6 vajec
  • 300 g práškového cukru
  • 150 ml oleja
  • 150 ml mlieka
  • 300 g polohrubej múky
  • 1,5  balíčka kypriaceho prášku

Krém:

  • 2 balíčky práškovej šľahačky
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 750 ml kyslej smotany
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 8 kusov kivi

Poleva:

  • 500 ml vody
  • 1 práškový džús s príchuťou kivi
  • 1 balíček Zlatého klasu