KÁVA s medom? Pomáha v čase viróz a NACHLADENÍ

Túžite po gurmánskom zážitku?
A nemusíte sa báť, med rozhodne chuť kávy nepokazí, ba naopak. Milan Špaček, celoživotný včelár a milovník k tomu hovorí: „Slováci a češi sú zvyknutí veľa sladiť, variť a piecť s bielym cukrom. Pritom tradičné poňatie slovenskej, ale aj českej kuchyne historicky používalo práve med. Ja osobne denne spotrebujem niekoľko lyžičiek medu, pretože si bez neho kávu nedokážem predstaviť. Najradšej mám kafé latté s dvoma lyžičkami pastovaného medu.“

Pitie kávy nalačno môže vyvolať pálenie záhy či žalúdočné kŕče.
Zdroj: pinterest/thestripe.com

Gurmánsky môžete samozrejme experimentovať podľa svojej chuti. Niekomu vyhovujú jemnejšie medy, ktoré nemajú na chuť kávy taký vplyv, niekto môže vyskúšať aj exotické medy (koriandrový, avokádový, gaštanový, pomarančový atď.), ktoré posunú pitie kávy na inú úroveň a môžete tak piť každý deň trochu iný nápoj. 

Kávový koláč s hruškami
Čítajte viac
NAJ KOLÁČ je ten KÁVOVÝ s hruškami