kava susienky

Shutterstock

KÁVA s medom? Pomáha v čase viróz a NACHLADENÍ

Existuje veľké množstvo rád, čo by človek mal a nemal robiť. Ruku na srdce – radi si to prečítame, ale reálne sa nám nedarí prečítané dodržiavať. My vám ale prinášame radu, ktorá spočíva v jednoduchom zvyku súvisiacim s denným rituálom množstva ľudí. Pitím kávy.

Ochranný štít plný zdravia
Ak už patríte k tým, komu stačí jedna ranná káva alebo je tento teplý nápoj nevyhnutným spoločníkom celého vášho dňa, prechod od cukru k medu pri sladení je jednoduchý a bezbolestný spôsob, ako priebežne výrazne podporiť svoju obranyschopnosť a posilniť si vlastné zdravie. Med je totiž bez toho aby sme preháňali univerzálny všeliek, ktorý obsahuje všetky látky potrebné k udržaniu života, vrátane enzýmov, flavonoidov, vitamínov a minerálov. Je to prírodná potravina, ktorá obsahuje "pinocembrin" - antioxidant spojený s lepším fungovania mozgu.

kava a med
Zdroj: Shutterstock

Vhodný aj pre diabetikov
Niekto by mohol namietať, že med je predsa veľmi sladký, dokonca sladší než cukor! To je pravda a preto ho ani nepotrebujeme v takom množstve ako spomínaný cukor, ale v oveľa menšom, naviac med neobsahuje sacharózu (tzv. konzumný či trstinový cukor). Tú pri sladení cukrom naše ľudské telo najskôr metabolicky štiepi na fruktózu a glukózu. Až potom sú tieto jednoduché cukry využité v ľudskom tele. Pri sladením medom pre telo namáhavé metabolické štiepenie odpadá. Schválne, koľko cukru denne spotrebujete len do kávy? Med pritom neublíži ani diabetickým pacientom.

Na zdravie! Pri káve to rozhodne platí
Čítajte viac
Ranná KÁVIČKA na hladný žalúdok? Čo to s ním urobí?