objednať časopis
všetky kategórie

Kapusta je skutočný poklad: Posilní imunitu, odolnosť proti infekciám a...TO nie je všetko!

Užitočné rady ku kvaseniu

200 g kvasenej
kapusty pokryje
dennú potrebu
vitamínu C.
Zdroj: Shutterstock
Pestrý výber tradičných maďarských jedál.
Čítajte viac
Navarte na MAĎARSKÚ nôtu - tokáň, plnená paprika i kapusta: Tradičné a také CHUTNÉ
  • Na kvasenie potrebujete zimnú odrodu kapusty a kameninový súdok s vrchnákom. Kvasenie trvá 1 až 3 mesiace. Kyslú kapustu skladujte pri teplote 8 až 10 stupňov Celzia.
  • Do 5 l súdka natlačíte 7 kg pokrájanej čerstvej kapusty. Pridajte 70 g soli a lyžičku rasce, podľa chuti bobkový list a nové korenie.
  • Kyslá kapusta zaujímavo chutí s čučoriedkami, ananásom, jablkami, hroznom, hrozienkami, so sušenými ďatlami a s figami.

A prečo vyskúšať fermentovanú kapustu? Čítajte ďalej >>>

Kategórie