Ilustračné foto

AMC Networks International

Jún v znamení slovenských šéfkuchárov na TV Paprika

Obľúbená stanica TV Paprika si pre milovníkov kuchárskych šou pripravila júnový program nabitý skvelými reláciami o varení.

Program odštartuje už 7. júna o 18:00 s reláciou So šéfkuchárom okolo sveta s Gabom Kocákom, hneď o 18:30 vám do kuchyne vnesie farebný nádych Mimi Šramová v novej kuchárskej šou Farebný svet s Mimi a o 19:00 sa môžete tešiť na reláciu Pepeho zdravá kuchyňa na TV Paprika.

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: AMC Networks International

Precestujte svet s kuchárskou šou

Radi ochutnávate na dovolenkách miestne špeciality a dostali ste chuť na pravý indický dahl, talianske cestoviny či francúzsky quiche, ale neviete si ich pripraviť? Keďže v momentálnej situácii môžeme cestovať skôr iba prstom po mape, práve kuchyňa môže byť miestom, kde sa vaša cestovateľská duša trochu nasýti. Neprebádané chute orientu a stredomorskej kuchyne vás zlákajú v kuchárskej šou So šéfkuchárom okolo sveta s Gabom Kocákom na tie správne miesta.

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: AMC Networks International

Pestrofarebná kuchyňa

Farby nám do života vnášajú novú energiu a pozitívnu náladu. Prečo by sme ich nemohli zakomponovať aj do varenia a pečenia? Mimi Šramová vám v novej kuchárskej šou Farebný svet s Mimi ukáže ako na to! Veľmi rada v kuchyni používa thajské jedlé kvety, ktoré každému jedlu dodajú ten správny šmrnc. Nebojte sa experimentovať a vneste do varenia nový farebnejší vánok, ktorým prekvapíte vaše okolie. Mimi vás naučí pripraviť typické slovenské jedlá, ako sú bryndzové halušky, domáca kuracia polievka, či rôzne rýchle snacky a nátierky.

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: AMC Networks International

Zdravá kuchyňa

Málokto má v dnešnej dobe čas stráviť pri sporáku pár hodín denne. Radšej si vyberáme jednoduché rýchle recepty, aj keď nie najzdravšie. Práve kuchár Peter Šiška alias Pepe vám v kuchárskej šou Pepeho zdravá kuchyňa ukáže, ako pripraviť nielen chutné, ale predovšetkým zdravé a výživné jedlá. V súčasnosti už nie je problém zohnať ingrediencie od výmyslu sveta, stačí mať len dobrý recept. Práve s ním vám pomôže kuchár Pepe, s ktorým sa naučíte pripraviť napríklad orechový paleo koláč bez múky a cukru, extra horké čokoládové muffiny či banánové palacinky s kokosovým cukrom.

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: AMC Networks International

Zaujímate sa o zdravú kuchyňu alebo radšej skúšate medzinárodné chute? A čo tak pridať do varenia trochu fantázie a farieb? Ak sa chcete inšpirovať novými receptami sledujte hneď 3 kuchárske šou za sebou od 7.júna o 18:00 So šéfkuchárom okolo sveta s Gabo Kocákom, o 18:30 Farebný svet s Mimi Šramovou a o 19:00 Pepeho zdravá kuchyňa na TV Paprika.

Kuracia polievka, pečené kuracie prsia plnené plnkou, varené zemiaky s petržlenom, mrkvový šalát

Kuracia polievka:

Vyčistené kura chladené bio, 1/kg mrkvy, 1/2kg petržlenu, 2 stredné cibule, 1 zeler, 2 menšie kaleráby, 1 kvaka, bio gemuse sušená zmes z DM, nové korenie, soľ, paprika, biela tekvica-sterd, jadrá, červená kápia čerstvá, pór, čerstvá petržlenová vňať

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: AMC Networks International

Postup: Do hrnca s vodou dáme od kože očistené kura, pokrájanú zeleninu, korenia a varíme na miernej teplote 1,2-2h.

Domáca mrvenička: Hrnček hrubej múky, 1/2 hrnčeka hladkej múky, 1 vajce, soľ

Postup: všetko spolu zmiešame v miske, pridáme soľ, vajce. Vzniknutú masu vymiesime rukou a postrúhame na strúhadle.
Dáme do vriacej slanej vody. scedíme po pár minútach akonáhle vypláva na povrch.

Podávame s polievkou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Polievku pred podávaním scedíme.

Pečené kuracie stehná s plnkou

4 chladené bio kuracie stehná, 2 stredné cibule, strúčik cesnaku, soľ, paprika mletá, korenie, maslo, rasca, čertsvý petržlen.

Kuracie stehná umyjeme, rozkrojíme pozdĺž a poriadne osolíme. Dáme na plech na alobal, dokola posypeme nakrájanú cibuľu , cesnak, posypeme korením, paprikou, rascou, kúsok masla dáme na každý kus mäsa.

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: AMC Networks International

Plnka: 2 rohlíky, pohár mlieka, 1 cibuľa, hrsť hríbov, 1 žĺtok, 1x sneh z bielka, petržlenová vňať

2 rožky pokrájame na malé kocky, navlhčíme mliekom, pridáme osmaženú cibulku s hubami, soľ, korenie, majorán, rascu, petržlenovú vňať, 1 žĺtok, sneh z 1 bielka a všetko zmiešame. Zapiečieme pod alobalom s trochou masla, alebo naplníme mäso.

Plnku vložíme do kuracích stehien a pečieme na 180 ̊C pod alobalom cca 30min. Odokryjeme alobal a dopečieme ďalších 20 min.

Uvarené zemiaky scedíme, primiešame kúsok masla, 4 lyžice mlieka a nadrobno posekanú čerstvú petržlenovú vňať. Všetko dôkladne premiešame a podávame s pečenými stehnami.

Mrkvový šalát

1/2 kg mrkvy postrúhame nadrobno, zalejeme zálievkou. Zálievka: Pohár studenej vody, 1/2 vyžmýkaného citróna, 1 PL kryštálového cukru. Podávame vychladené, v miskách.

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: AMC Networks International