Vynikajúca chuťovka, ktorú stojí za to okoštovať!

TATÁRSKY BIFTEK Z LOSOSA

4 PORCIE

  • 200 g filiet z čerstvého chladeného  lososa
  • 100 g údeného lososa
  • 100 g šalotky alebo jarnej cibuľky
  • 50 ml olivového oleja
  • 20 g dijonskej horčice
  • 1 lyžica čerstvého nasekaného kôpru
  • šťava z 1/2 limetu
  • soľ, mleté biele korenie
  • opečené hrianky alebo bagety 
  • cesnak na potretie hrianok

POSTUP:

  1. Mäso z čerstvého lososa opláchnite pod studenou vodou, osušte utierkou a nožom naškriabte najemno. Podobne naškriabte aj mäso z údeného lososa.
  2. Šalotku alebo cibuľku očistite a nadrobno nakrájajte. Primiešajte k lososovi, pridajte olivový olej, horčicu,  soľ, korenie a dochuťte jemne nasekaným kôprom. Nakoniec pridajte podľa chuti šťavu z limetu. Podávajte s opečenými hriankami alebo opečenou nakrájanou bagetou.

Náš tip:

Do tataráku primiešajte aj trocha mletej sladkej alebo štipľavej  červenej papriky.

Ema Tekelyová odporúča svoj jedinečný tatarák.
Ema Tekelyová odporúča svoj jedinečný tatarák.
Zdroj: Archív