objednať časopis
všetky kategórie

Veľa zeleniny, smotana, prípadne trošku múky... Jednoduché, sýte a lacné mamino jedlo, ktoré vám vyčaruje spomienky, je šetrné k vášmu rozpočtu. My ho milujeme!

ŠPENÁTOVÝ PRÍVAROK SO ZEMIAKOVÝMI ČIPSAMI

ŠPENÁTOVÝ PRÍVAROK SO ZEMIAKOVÝMI ČIPSAM
ŠPENÁTOVÝ PRÍVAROK SO ZEMIAKOVÝMI ČIPSAM
Zdroj: Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 400 g mrazeného špenátu
  • 1 lyžica masla
  • 1 malá cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica múky
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • soľ, korenie podľa chuti
  • 3 lyžice šľahačkovej smotany
  • 4 vajcia
  • sušené čili

Na zemiakové čipsy:

  • 1-2 zemiaky
  • olej alebo masť na vysmážanie
  • soľ

POSTUP:

  1. Špenát nechajte rozmraziť. Použiť môžete aj mrazené špenátové listy a trochu ich nasekať, prívarok tak bude mať veľmi príjemnú štruktúru.
  2. Do hrnca dajte lyžicu masla a nechajte roztopiť. Vsypte nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažte. Pridajte pretlačený cesnak a minútu prehrejte. Primiešajte lyžicu múky, zápražku zalejte vývarom, dobre rozmiešajte a pridajte rozmrazený špenát. Osoľte, okoreňte podľa chuti a povarte, aby sa múka prevarila.
  3. Na čipsy nakrájajte zemiak na tenučké plátky. Plátky dobre osušte papierovou utier­kou a vysmažte na zohriatom oleji alebo masti do zlatista. Nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku a osoľte. 
  4. Prívarok nakoniec zjemnite smotanou a môžete podávať so zemiakovými čipsami, strateným vajíčkom a sušeným čili.