Čo by to bolo za nedeľný obed bez polievky? Poďte vyskúšať niektorú z našich jarných polievok. Veríme, že všetky si zamilujete. Prajeme dobrú chuť!

PIKANTNÁ POLIEVKA S HLIVOU A MRKVOU

PIKANTNÁ POLIEVKA S HLIVOU A MRKVOU
PIKANTNÁ POLIEVKA S HLIVOU A MRKVOU
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ/Dobré jedlo

3 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 15-20 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 kopcovitá lyžička hladkej múky
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky
  • 1,5 l vody
  • 1 kocka zeleninového bujónu
  • 300 g hlivy ustricovitej
  • 2 mrkvy
  • 2 stredné zemiaky
  • 2 bobkové listy
  • 1-2 čili papričky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup:

1. Na rozohriatom oleji krátko opečte očistený a prelisovaný cesnak. Pridajte múku a na miernom plameni za stáleho miešania povarte aspoň 1 minútu. Prisypte papriku, premiešajte a zalejte studenou vodou. Pridajte teplý vývar z bujónu a miešajte, aby sa zápražka dobre rozpustila.

2. Hlivu opláchnite, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Mrkvu a zemiaky očistite a pokrájajte na kolieska. Všetko dajte do polievky, pridajte bobkový list. Osoľte, okoreňte a varte do zmäknutia zeleniny. Pred koncom varenia vložte do polievky čili papričku.