Mak sa hodí aj do cesta na bublaninu či roládu. Prípadne namiesto maku skúste primiešať do cesta strúhaný kokos.

JAHODOVO-MAKOVÁ TORTIČKA

2 TORTOVÉ FORMY S PRIEMEROM 18-20 CM 

Potrebujete:

  • 5 lyžíc maku
  • 200 g masla, rozpusteného a vychladnutého + trochu na vymastenie foriem
  • 220 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 4 veľké vajcia
  • 220 g jemného kryštálového cukru
  • hrubá múka na vysypanie foriem
Jahodová torta
Jahodová torta
Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Laura Witteková

NA SIRUP:

  • 1 veľký pomaranč v biokvalite
  • 50 g trstinového cukru
  • 1 lyžica pomarančového likéru

NA SMOTANOVÝ KRÉM:

  • 170 g bieleho gréckeho jogurtu s vyšším obsahom tuku
  • 50 g trstinového cukru
  • 500 ml hustej kyslej smotany
  • 400 g jahôd, pokrájaných na hrubšie plátky + zopár kúskov na ozdobenie

Recept pokračuje na ďalšej strane>>

AK VÁM NAŠA MAKOVÁ INŠPIRÁCIA NESTAČÍ, KLIKNITE NA FOTOGALÉRIU!