Hrušky

Shutterctock

HRUŠKY na raňajky? Takto ich má najradšej Sima Martausová

Pre sympatickú pesničkárku Simu Martausovú sú rána najobľúbenejšou časťou dňa. Vychutnáva si ich pri dobrej hudbe, čaji a, ako inak, aj voňavých raňajkách.

Prezradila nám jeden z jej top raňajkových receptov.

Galavečer odovzdávania ocenení
Zdroj: EMIL VAŠKO

PEČENÁ HRUŠKA SO SEMIENKAMI

Hrušky
Zdroj: Vermillon

1 PORCIA, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

  • 2 hrušky (môžu byť aj jablká)
  • 1 lyžica mletých kakaových bôbov
  • 1 lyžica mletých sezamových semienok
  • 1 lyžica mletých ľanových semienok
  • maslo
  • med

POSTUP:

  1. Olúpané (alebo aj neolúpané) hrušky prekrojte na polovicu. Vyberte jadierka a opatrne lyžicou vydlabte trocha dužiny. Vnútro naplňte zmesou bôbov, sezamových a ľanových semienok.
  2. Naplnené hrušky vložte do zapekacej misy, navrch položte po plátku masla alebo ovocie pokvapkajte rozpusteným maslom. Polejte medom, podlejte trochou vody a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi 20 minút.

Sima si občas pripraví tieto raňajky ako dezert. Vtedy ovocie vylepší rumom. Namiesto kakaových bôbov môžete do plnky použiť pomleté orechy. Vyskúšať môžete aj iné variácie:

So zmesou orechov a sušenými brusnicami.

Hrušky
Zdroj: SHUTTERSTOCK