objednať časopis
všetky kategórie

Geniálne REĎKOVKY: Znižujú cholesterol, čistia pečeň a ešte si oblížete všetky prsty! (RECEPTY)

Sýte raňajky alebo ľahšia večera? Stavte na kontrast hutného zemiakového základu a sviežu chuť špenátu, reďkoviek a bazalky. Pridajte tiež mangold alebo špargľu, ak chcete.

Jarná frittata

Jarná frittata
Jarná frittata
Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet

4 PORCIE, PRÍPRAVA 60 MINÚT

Potrebujete:

  • 200 g reďkoviek
  • 12 malých zemiačikov
  • 1 červená cibuľa
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 6 vajec
  • 130 g čedaru
  • soľ, korenie
  • olivový olej, maslo
  • čerstvá bazalka na podávanie

POSTUP:

  1. Reďkovky umyte, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 20 minút.
  2. Zemiaky uvarte v osolenej vode a nechajte vychladnúť. Potom ich nakrájajte a na masle opečte dozlatista.
  3. Cibuľu nakrájajte na kolieska. Vo väčšej mise prešľahajte vajcia, väčšiu časť nastrúhaného syra, osoľte a okoreňte. Jemne vmiešajte špenát, zemiaky, cibuľu a reďkovky.
  4. Panvicu vhodnú aj do rúry vymažte olejom a vlejte pripravenú zmes. V rúre rozpáľte gril a frittatu v nej pečte 5-10 minút, aby vajcia stuhli a pekne zozlatli. Podávajte ju posypanú bazalkou. Dobrú chuť!

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie