Sýte raňajky alebo ľahšia večera? Stavte na kontrast hutného zemiakového základu a sviežu chuť špenátu, reďkoviek a bazalky. Pridajte tiež mangold alebo špargľu, ak chcete.
Jarná frittata
Jarná frittata
Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet
4 PORCIE, PRÍPRAVA 60 MINÚT
Potrebujete:
- 200 g reďkoviek
- 12 malých zemiačikov
- 1 červená cibuľa
- 200 g čerstvého špenátu
- 6 vajec
- 130 g čedaru
- soľ, korenie
- olivový olej, maslo
- čerstvá bazalka na podávanie
POSTUP:
- Reďkovky umyte, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 20 minút.
- Zemiaky uvarte v osolenej vode a nechajte vychladnúť. Potom ich nakrájajte a na masle opečte dozlatista.
- Cibuľu nakrájajte na kolieska. Vo väčšej mise prešľahajte vajcia, väčšiu časť nastrúhaného syra, osoľte a okoreňte. Jemne vmiešajte špenát, zemiaky, cibuľu a reďkovky.
- Panvicu vhodnú aj do rúry vymažte olejom a vlejte pripravenú zmes. V rúre rozpáľte gril a frittatu v nej pečte 5-10 minút, aby vajcia stuhli a pekne zozlatli. Podávajte ju posypanú bazalkou. Dobrú chuť!
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>