"K vínu zobkám najradšej niečo neutrálne, čo veľmi nezmení jeho chuť. Napríklad tieto bryndzovníky z knihy Kuchárka v gatiach od Miloša Mikuša," prezradila nám najznámejšia slovenská someliérka Beáta Vlnková. Jej tip vyskúšajte už dnes...

Hankine bryndzovníky

ZA PLECH, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g bryndze
  • 500 g hladkej múky (plus na pomúčenie dosky)
  • 250 g masla (plus na vymastenie plechu)
  • vajce na potretie a rasca na posypanie

Postup:

  1. Všetky suroviny dobre zmiešajte a na pomúčenej doske vyvaľkajte na hrúbku 1 cm.
  2. Cesto potrite rozšľahaným vajcom, posypte rascou a narežte na kocky alebo z neho vykrajujte okrúhle pagáčiky.
  3. Poukladajte ich na vymastený a pomúčený plech. Bryndzovníky pečte v rúre vyhriatej na 190 °C do ružova.

Kategórie