objednať časopis
všetky kategórie

Čím si obložíte DOMÁCU PIZZU? Výborne chutí Margherita, ale aj s malinami alebo s hráškom

TRADIČNÁ PIZZA MARGHERITA

4 PORCIE, PRÍPRAVA 8 – 24 HODÍN, PEČENIE 4 – 10 MINÚT

TRADIČNÁ PIZZA MARGHERITA
TRADIČNÁ PIZZA MARGHERITA
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková

POTREBUJETE:

Na cesto:

  • 500 g múky typu „00“
  • 10 g soli
  • 1 g sušeného droždia
  • 300 ml vody izbovej teploty (asi 20 °C)

Na omáčku a obloženie:

  • 400 ml lúpaných paradajok z konzervy (ideálne odroda San Marzano) v šťave
  • 1 lyžičku soli
  • 4 lístky bazalky
  • 1 lyžicu extra panenského olivového oleja
  • 250 g mozzarelly
  • viazanička čerstvej bazalky
  • 4 lyžičky extra panenského olivového oleja

Postup nájdete rozpísaný na ďalšej strane >>>

Kategórie