Čo tam po tom, že večery sú už zase príšerne dlhé – v sychravých ránach sa aj tak vstáva ťažšie z postele. Ešteže často pomôže správne namiešaná motivácia :) Napríklad taká home made nutela so štedrou dávkou orieškov, bez palmového oleja a zbytočnej chémie.

Vyrobte ju a snívajte o nej celú noc, ráno bude v chladničke! Sladučkú dobrotu bez éčok a plnú orieškov však vo veľkom natierajte aj na chrumkavé pečivo, hrianky, palacinky… alebo si z nej dajte za lyžicu len tak. A pekný deň sa môže začať.

    DOMÁCA NUTELA Z LIESKOVÝCH ORIEŠKOV

Bez éčok a vždy poruke. Nazberali ste na ňu vlastné oriešky?
Bez éčok a vždy poruke. Nazberali ste na ňu vlastné oriešky?
Zdroj: Stockfood

1 POHÁR, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT

SUROVINY:

  • 200 g mliečnej čokolády
  • 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka
  • 100 g lieskových orieškov
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • pol lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka soli

POSTUP:

  1.  Čokoládu zohrejte v mlieku a nechajte vychladnúť. Oriešky opečte v rúre vyhriatej na 180 °C, aby popraskali šupky. Trvá to asi 10 minút. Ešte horúce lieskovce zabaľte do utierky a požmoľte. Uvoľnia sa z nich šupky, no nevadí, ak na niektorých ostanú.
  2. Očistené oriešky rozmixujte na jemnú hmotu. Pridajte kakao, vanilkový extrakt, štipku soli a roztopenú čokoládu. Dobre rozmixujte a keď treba, pridajte ešte lyžicu horúcej vody alebo smotany na šľahanie. Nutela sa bude lepšie roztierať. V chladničke vám vydrží celý mesiac.

Kategórie