objednať časopis
všetky kategórie

Pri jeho príprave sa môžete naozaj poriadne vyšantiť. Základ cesta tvorí maslo, múka, žĺtky, no pri príprave plnky fantázia nepozná medze... Skúste naše recepty a pozrite si nakoniec aj bohatú fotogalériu.

Krehký figový koláč

10-12 PORCIÍ,PRÍPRAVA 40 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 35 MINÚT

POTREBUJETE:

  • 110 g očistených mandlí
  • 70 g trstinového cukru
  • štipka soli
  • 170 g hladkej múky
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 230 g studeného masla
  • 2 žĺtky1 lyžica mlieka
  • 3 lyžice figového džemu
  • 4-5 čerstvých fíg
Čítajte viac
Jahôdka na tarte, je iný level: TART S JAHODOVOU PENOU zbaštíte ako nič!

POSTUP:

  1. Do mixéra vsypte mandle, cukor, soľ a najemno rozmixujte. Pridajte múku, citrónovú kôru a pár pulzmi premixujte. Potom primiešajte maslo a spracujte na mrveničku. Pridajte žĺtky, mlieko a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a vložte do chladničky na 35 minút.
  2. Cesto vyberte z fólie, rozvaľkajte a uložte do formy (26 cm). Na cesto rozotrite džem.
  3. Koláč dajte na 30 minút do chladničky. Potom ho dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 35 minút. Počkajte, kým vychladne a rozložte naň na látky nakrájané figy.

Na ďalšej strane nájdete recept na brusnicový tart >>>