objednať časopis
všetky kategórie

„Čokoľvek, čo moja babka upiekla, bolo úžasné. Trávila som u nej a dedka všetky prázdniny – najviac som sa tešila na vianočné a veľkonočné, lebo vtedy starká piekla odušu. Tento jej veniec ľúbim doteraz," prezradila nám Petra a venovala cenný rodinný recept, ktorý doma oprašuje rada a často.

Babkin veniec

1 KUS, PRÍPRAVA 30 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 35 MINÚT

Potrebujete:

  • 250 ml vlažného mlieka
  • 1 kocka čerstvého droždia
  • 100 g krupicového cukru
  • 500 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • kôra z pomaranča
  • 1 lyžica rumu
  • 3 žĺtky
  • 150 g masla (rozpusteného)
  • 60 g hrozienok namočených aspoň deň vopred do rumu
  • 1 bielok na potretie

POSTUP je na ďalšej strane...