Michal Šafárik miluje zemiaky... a my milujeme jeho recept na fantastické chilli con carne podávané v pečených zemiačikoch :) Budete sa zalizovať.

Chilli con carne v pečenom zemiaku

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 6 HODÍN

Potrebujete:

  • 800 g predného hovädzieho
  • čerstvé oregano
  • údená mletá červená paprika
  • citrónová kôra
  • drvená rasca
  • celá škorica
  • 6 čili papričiek (podľa chuti)
  • 1 červená cibuľa
  • čerstvý koriander
  • 1 plechovka drvených rajčín,
  • soľ a čierne mleté korenie
  • olivový olej
  • 4 zemiaky pečené v šupe a creme fraiche ako príloha

 

Postup:

  1. Umyté a osušené mäso zatiahnite na väčšej panvici s trochou oleja. Zmes oregana, údenej papriky, soli, čierneho korenia, citrónovej kôry, drvenej rasce a olivového oleja vymiešajte v blenderi. Potrite ňou mäso a preložte ho na plech. Pridajte škoricu, nasekané čili papričky, nakrájanú cibuľu aj koriander a zalejte drvenými rajčinami. Pečte zakryté pri 140 °C asi 6 hodín.
  2. Upečené rozpadávajúce sa mäso potrhajte, premiešajte s výpekom a naplňte ním rozkrojené upečené zemiaky. Dochuťte creme fraiche, olivovým olejom a môžete podávať.

 

Kto je Michal Šafárik?

Sympatický skúsený šéfkuchár velí jedinečnej bratislavskej reštaurácii Krumpla, ktorá ponúka fantastické dobroty, ako inak, z krumplí. Za dobrým jedlom precestoval kus sveta – vo Veľkej Británii spolupracoval napríklad s Jamiem Oliverom a Genarom Contaldom. Pripravoval tiež katering pre princa Charlesa a ďalších členov kráľovskej rodiny, robil osobného kuchára na turné rôznych známych hudobníkov, ako je Chris de Bourgh, 50 cent či DJ David Guetta. A veľmi ľúbi marockú kuchyňu. „V Birminghame som sa učil variť práve v jednej takej. Je nádherne rozmanitá, korenistá... marocké tajins, dokonalé jedlá z darov mora alebo jahňaciny sú moja srdcovka.“

Kategórie