Ostrokyslá polievka s hubami od Michala Konráda
Ostrokyslá s hubami chutí geniálne a odteraz si ju uvaríte aj sami doma.
Zdroj: shutterstock
4 PORCIE PRÍPRAVA 15 MINÚT VARENIE 45 MINÚT
Potrebujete:
- 1 plátok kuracích pŕs
- 1 mrkva
- 25 g zázvoru
- 1 jarná cibuľka
- pol konzervy bambusových výhonkov (nemusia byť)
- 1 čili paprička
- 50 g húb (šiitake, vopred namočených vo vode)
- 1 liter vývaru
- sójová omáčka
- hnedý cukor
- škrob na zahustenie
- 1 vajce
- pol balíčka tofu
- sezamový olej
- pažítka, koriander na ozdobu
POSTUP:
- Kuracie prsia nakrájajte na tenšie plátky a dajte zatiahnuť do horúcej vody. Do hrnca dajte sezamový olej a opečte na ňom nakrájanú mrkvu, zázvor, jarnú cibuľku, bambusové výhonky a čili. Vmiešajte nakrájané huby a zalejte vývarom. Potom pridajte blanšírované kuracie prsia, sójovú omáčku a cukor. Varte zopár minút a z polievky vyberte mäso.
- Natrhajte ho vidličkou a vráťte do hrnca. Opäť varte niekoľko minút a potom v troche vody rozpusťte škrob. Prilejte do polievky a dobre premiešajte. Do bublajúcej polievky pomaly prilievajte vyšľahané vajce a len jemne premiešajte vareškou, aby vznikli tenké rezančeky.
- Nakoniec vmiešajte tofu nakrájané na malé kocky a kolieska jarnej cibuľky. Polievku podávajte ozdobenú pažítkou a koriandrom.
Šéfkuchár Michal Konrád
Jeden z našich najznámejších šéfkuchárov viedol takmer desať rokov kuchyňu v slávnej bratislavskej Fou Zoo. Tá pod jeho vedením získala titul prestížnej svetovej organizácie Gault & Millau za najlepšiu reštauráciu na Slovensku. Predtým pôsobil vo vychytených londýnskych podnikoch, ale aj na Cypre. No a posledný rok má spolu s dvomi spoločníkmi na svedomí božské buchtičky bao plnené mäsom, rybami či zeleninou. Ako inak, dobroty do ruky od Bao Brothers ochutnáte na ulici...