MAKOVÝ KOLÁČ

MAKOVÝ KOLÁČ
MAKOVÝ KOLÁČ
Zdroj: Laura Witteková

20-25 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 250 g krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 šálka oleja (250 ml)
  • 1 šálka bieleho jogurtu
  • 300 g polohrubej múky
  • 200 g mletého maku
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • ríbezľový džem na potretie

Na polevu:

  • 150 g 54 % čokolády
  • 2 lyžice masla

POSTUP

  1. V mise vyšľahajte vajcia s oboma cukrami na svetlú penu, pridajte olej, jogurt a jemne premiešajte. Vsypte múku, mak, kypriaci prášok a všetko dobre zapracujte.
  2. Zmes vylejte do vymasteného a polohrubou múkou vysypaného plechu, rovnomene rozotrite a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 35 minút. Po upečení koláč nechajte 10 minút vychladnúť a na ešte teplý rozotrite kyselkavý ríbezľový džem. Nechajte celkom vychladnúť.
  3. Nad vodnou parou rozpustite čokoládu spolu s maslom a polejte ňou koláč. Rovnomerne rozotrite, nechajte chvíľu stuhnúť a môžete krájať.

Viac receptov na lacné a chutné dezerty nájdete na ďalšej strane >>>