MAKOVÝ KOLÁČ

MAKOVÝ KOLÁČ
Zdroj: Laura Witteková
20-25 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 4 vajcia
- 250 g krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 šálka oleja (250 ml)
- 1 šálka bieleho jogurtu
- 300 g polohrubej múky
- 200 g mletého maku
- 1 balíček kypriaceho prášku
- ríbezľový džem na potretie
Na polevu:
- 150 g 54 % čokolády
- 2 lyžice masla
POSTUP
- V mise vyšľahajte vajcia s oboma cukrami na svetlú penu, pridajte olej, jogurt a jemne premiešajte. Vsypte múku, mak, kypriaci prášok a všetko dobre zapracujte.
- Zmes vylejte do vymasteného a polohrubou múkou vysypaného plechu, rovnomene rozotrite a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 35 minút. Po upečení koláč nechajte 10 minút vychladnúť a na ešte teplý rozotrite kyselkavý ríbezľový džem. Nechajte celkom vychladnúť.
- Nad vodnou parou rozpustite čokoládu spolu s maslom a polejte ňou koláč. Rovnomerne rozotrite, nechajte chvíľu stuhnúť a môžete krájať.
Viac receptov na lacné a chutné dezerty nájdete na ďalšej strane >>>